fbpx

Egå Sejlklub: Har I lagt hjernen på hattehylden?

Inkluder i Newsletter: Ja

Artikelindeks

Interessant nok er det igen i optimistklassen, at slaget slås. Ikke blandt de unge sejlere, men blandt deres ambitiøse forældre. Dette misfoster i dansk sejlsport, "ambitiøse forældre" der i kærlighed til deres poder, ofte går helt over gevind. Ikke bare er de til skade for eget afkom, men hele dansk sejlsport. Erfaring viser, at "de ambitiøses" unger flygter ud af sejlsporten, første gang de ser muligheden for det – og de er store nok til at tage slagsmålet med far og mor. Læs selv en tankevækkende "Bagside" fra den 2. marts i år: "NALLERNE VÆK, Far!". Tankevækkende ærlig og skrevet af den uges gæsteskribent Mikkel Styrbjørn Hartvig Andersen.

Optimistkapsejlads versus Søspejdermentalitet?

Jamen, nu har to sæt forældre i optimistafdelingen og ungdomsafdelingen i Egå sejlklub ikke kunne enes. Åbenbart i lang tid, for nu har det ene sæt forældre har taget poderne, deres joller, egne RIB både og de uundværlige campingvogne nordpå til naboklubben Kaløvig Bådelaug. Forældrene smækker med døren, Birgitte Benzen, medlem af Ungdomsudvalget og forælder til en af optimistsejlerne har til netavisen minbaad.dk tidligere på ugen udtalt:

"Det har vist sig vanskeligt at få et samarbejde til at køre med Jolleafdelingen, som Ungdomsudvalget har oplevet som elitepræget. Vi har eksempelvis ikke har haft lov i Ungdomsafdelingen til selvstændigt at præsentere vores sejlere for f.eks. Zoom8 eller Fevajoller. Det endte med, at vi måtte henvise de store børn til andre sejlklubber - de kunne ryge og rejse i Egå Sejlklub. Vi fik lov af Jolleafdelingen til at rigge fire Zoom8 joller til, så de store havde noget at fortsætte i. Men der manglede både rig, bom, ror og sværd, så det var et tilbud uden indhold. Det lignede obstruction".

I min verden ligner det en forskellig opfattelse af sejlerungdommens ønsker og behov - Optimistkapsejlads versus Søspejdermentalitet?

Klublivet udviklet sig også

Stridens kerne i Egå Sejlklub er, at alle andre joller, end lige optimistjollen hører til under jolleafdelingen. Det vil sige, at ungdomsafdelingen "kun" repræsenterer optimistjollesejlerne. Det i sig selv er jo fuldkommen ude af trit med udviklingen i dansk sejlsport. Fællesnæveren er jo de unge sejlere, ikke det materiel de finder interessante muligheder i. I dag er det ikke kun optimisten til de mindste, Tera og Feva joller til de lidt større, og måske J80 til de store. Allerede i ti års alderen er Optimisten fortid for rigtig mange unge sejlere – fysisk og mentalt vokser de sig ud af "Blomsterkassen".

Fællesskab er vejen frem

De unge skal kunne vælge frit efter temperament og talent. Er det kapsejlads? Eller er det sociale, der trækker? Når de unge viser interesse for livet på havnen er mantraet, "Tag en kammerat, gerne flere med ned på havnen". Alene ved at få mange små fællesskaber kan vi holde de unge inde i sporten. Kommer de alene, forsvinder de desværre hurtig igen. Og når forældrene spiller idioter på den åbne havnescene, så græmmes ungerne og forsvinder som dug for solen.

Der bliver noget at tale om på Egå Sejlklubs ordinære generalforsamling den 7. november, hvis ellers der kan kompenseres for reglerne, der siger, at forslag, der skal behandles, skal være inde inden 1. oktober? Medlem Hanna Jørgensen udtrykker i sin frustration i en kommentar på Bådmagasinet: "Det er simpelthen for galt - en skandale. Bestyrelsen i Egå Sejlklub burde skamme sig! Hele vores ungdom rykker nu ud af vores klub". Hanna har jo ret, det er jo en fremtidens byggesten, der er forsvundet.

Kort nyt

Ocean Globe Race: Håbet lever stadig for Translated 9

Havne

Granithavnene på Bornholm skal reddes

Havne

Havnefoged må fjerne reklamer fra både på land

Kort nyt

Bye bye mobile - og goddag til hængekøjen!

Kort nyt

Selskabet bag Boatflex ApS erklæret konkurs

Kapsejlads

Charles den Første – Havenes Konge

Kapsejlads

Følg med Live når Charles Caudrelier krydser mållinjen

Udvalgte artikler *