fbpx

Vi følger Bubber på sommertur

Inkluder i Newsletter: Ja

Bubber elsker at sejle, og har stort set gjort det hele livet. Vi har tidligere fulgt den populære tv værts stradbasser til søs, og fredag i næste uge smider Bubber og familie fortøjningerne i Aabenraa, hvor der stævnes til søs i en flunkende ny Dehler 35.

Vi har set nærmere på, hvad det egentlig er "familien Bubber" får at tumle med på turen.

Som mange andre nye bådtyper er Dehler 35 konstrueret til at sejle med et storsejl og fok, et super sæt-up med god performance, som er rigtigt let at håndtere. Men ligeså snart man falder lidt af, og slækker på skøderne, så mister man hurtigt "poweren" i fokken - og derved også fart og sejlglæde. Bådene manglede altså lidt "ned af bakke". North Sails blev enige med Reese om at optimere båden, til de lidt mere åbne kurser.

I slutningen af 1990erne udviklede North Sails, i forbindelse med Volvo Ocean Race, en frit flyvende genua, også kaldet et "Code sejl" som supplement til fokkene. Dette sejl er blevet videreudviklet, og sælges nu i stigende antal til tursejlere, der ikke vil gå glip af fornøjelsen når fokken ikke trækker optimalt mere.

Bubbers Dehler 35 udstyres netop med sådan en Code 1. Sejlet er designet til at dække vindvinklen mellem 60 og 80 grader. Det er lavet i en let polyester dug og ruller op om sit eget forlig, så det er super let at håndtere. Ydermere har vi lavet en gennaker med snuffer (strømpe), så den også er nem at betjene. Gennakeren er designet til vindkurser mellem 110 og 140 grader, og lavet i en god stabil nylondug, så er der altså også "alt om bord" hvad der skal til for at få til at sejle så optimalt som muligt.

North Sails er glade for at få lov til at være med i projektet, og vi glæder os til at følge Bubber på baadmagasinet.dk

Læs om Dehler 35:

Tilbage i 2011 testede Bådmagasinet Dehler 35, hvis du er abonnent kan du læse om testen her - hvis du ikke har adgang, kan du købe direkte her - og læs testen i vores trykte udgave af Bådmagasinet fra marts måned 2011.

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *