fbpx

Nye kernetyper giver stærkere og lettere skrog

Den svenske producent af Divinycell, DIAB, som har udviklet nye versioner af dette sandwichmateriale, er målrettet til at effektivisere den nye infusion-teknologi, så de infusion-støbte skrog bliver endnu lettere og stærkere. Samtidig bliver selve støbningen hurtigere, mere effektiv og mindre miljøbelastende.

I over seks årtier er de fleste glasfiberbåde blev støbt ved at lægge lag på lag af glasfibermåtter og rulle bindemidlet polyester ind i måtterne, der samtidig blev presset sammen. Processen hedder i korthed ”håndoplagt” og bliver stadig anvendt af værfter som synonym for god kvalitet.

Det nye sort i bygning af glasfiberbåde er infusion-teknikkerne, hvor hele skroglaminatet bliver gennemvædet med resin, dvs. polyester, vinylester eller epoxy, i en proces ved at skabe vakuum i støbeformen.

... her til og ikke længere.

Er du abonnent og logget ind, kan du læse hele artiklen under "Mit Bådmagasin - artikler for abonnenter". Er du ikke logget ind kan du gøre det her

Er du ikke abonnent på Bådmagasinet, men ønsker at være det kan du tegne et online årsabonnement for 399 kronerkroner herDu kan også bestille et print abonnement og få adgang til ALT - se mulighederne i Shoppen her

Et online eller et print abonnement giver adgang til:

De 12 næste numre af Bådmagasinet.

 Hente Bådmagasinet til tablets (iPad eller Android) eller læs det direkte på PC skærmen

  • Låste artikler - kun for abonnenter.
  • Stort online arkiv med Bådmagasinet fra 2010 og fremefter (48 online blade).
  • Mulighed for at benytte shoppens specielle tilbud til abonnenter - spar op 65 % på udvalgte varer.

Ønsker du blot at købe denne ene artikel kan du også gøre det her på sitet:

Køb artiklen - "Nye kernetyper giver stærkere og lettere skrog". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.