fbpx

Sådan pimper du let dine spil

Inkluder i Newsletter: Ja

Er kromet ved at være slidt, så er det på tide at få spiltromlerne taget af og få vasket salt og sand ud af de
rullende lejer. Vi viser, hvordan tromlerne bliver behandlet hos overfladebehandlingsfirmaet, og hvor lidt der skal til for at opnå spil, der ligner en million igen.

Det er de små ting, der tæller, når øjet falder på båden. Et teakdæk, som ikke er vedligeholdt giver et indtryk af, at her er der en båd, som trænger. Men mange glasfiberbåde har kun enkelte trædele på dæk, og her kan blikket kun fanges af en trist gelcoatoverflade, hvis ikke de nyrenoverede spil fanger det kritiske blik.

Spillene er som nye glinsende flotte i kromlaget, men ligner som gamle noget, der skal skiftes. Tidligere blev alle spil fremstillet i bronze og messing med et meget slidstærkt og beskyttende kromlag på overfladen.

Udviklingen af spil i nye materialer har betydet, at spillene er blevet billigere. Fremstillingen er dog stadig baseret på en indmad af messing og skødetromle af en hårdere aluminiumslegering. Rustfrie stålspil har altid været dyrere, da materialeprisen er høj.

Men hvorfor skifte de gode spil, når de kan renoveres for en pris, som er langt lavere end prisen for nye. Vi har fulgt to ældre Lewmarspils vej til endnu et liv med sving i spilhåndtagene og masser af blikfang og endda til en kostpris under 700 kr. pr. spil.

Læs hele artiklen her 

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *