fbpx

Nordborg Baadebyggeri

Inkluder i Newsletter: Ja

Vi befinder os tre kilometer fra kæmpefabrikken Danfoss. Her går fire-fem håndværkere oppe i skroget på en Nordborg 40 og knokler løs med traditionelle håndværkermetoder på det lille stolte bådværft, da vi kigger forbi en sommerdag. 10 håndværkere er ansat og chefen, den 55-årige piberygende Holger Bladt Jensen, går selv i spidsen for virksomheden når det gælder overarbejde. Hans kone Gertraud, som klarer salg og regnskab, fortæller os, at Holger nu i flere måneder har arbejdet meget. Holger Bladt Jensen, der har designet båden, fortæller på roligt sønderjysk om, hvorfor han arbejder mere end 80 timer om ugen - og derfor ikke har tid til sin ellers hyggelige onsdagssejlads i Dyvig. Men han klager ikke over succesen med i alt 15 solgte Nordborg 40’ere.
”Vi har på få måneder solgt 11 Nordborg 40 til Tyskland og en til Danmark, det har lige været i overkanten. Vi bruger 4-5 uger til at bygge en Nordborg 40,” siger bådebyggerchefen, der i 36 år har arbejdet med sit fag. ”Vi stiller ikke mange bankgarantier til kunderne, for de tror på os og kommer igen og igen,” forklarer Holger Bladt Jensen, og smiler lunt.
Værftet blev i 1937 startet af Holgers far Jacob Jensen. Han nåede at producere 3000 kanoer, kajakker, Riva-lignende speedbåde med mahognidæk og Nordborg Jollen, der alene solgte 1200 stk. i 50’erne. Den første kølbåd fra bådværftet, en Nordborg 26, kom til i 1976 og solgte godt med 130 både, helt frem til 1998. Holger overtog værftet i 1981, og har siden produceret Nordborg 26 - 30 - 33 - 37. I dag findes fire turbåde i programmet, Nordborg 900, Nordborg 32, Nordborg 38 CC og den seneste model Nordborg 40. Bådene bliver glasfiberstøbt hos Egernsund Bådebyggeri.
Ud over monteringshallen findes en stor opbevaringshal, hvor 50 både vinteropbevares. ”Som et lille værft er vi nødt til at have mere service end de store forhandlere og værfter,” siger Holger Bladt Jensen. Mange tyskere kommer med deres både om vinteren til service og bundmaling. Og mange af dem har desuden deres både liggende permanent i en af Danmarks smukkeste havne, Dyvig Havn, få kilometer fra Nordborg. Vi kunne tælle 20 Nordborg-både i havnen.

2009-06-28 10:56:44 af buemtuanfui

EBLTCc mixuglikutjn, [url=http://febmylmqavjy.com/]febmylmqavjy[/url], [link=http://bcdfxpjprunq.com/]bcdfxpjprunq[/link], http://uvlzdhchhxmf.com/Udvalgte artikler *