fbpx

MacGregor 26

Inkluder i Newsletter: Ja

Er MacGregor 26 en speedbåd, en tur-sejlbåd, en flodpram, en jolle, eller en campingvogn? Svaret er et rungende JA, ifølge den amerikanske producent og den danske importør. Og det har gjort MacGregor 26 til en af verdens mest solgte både med 25.000 solgte fartøjer, igen hvis man skal tro på producenten.
Den ser helt tilforladelig ud, når den duver ved molen i Horsens Havn. En lille kompakt sejlbåd med et højt fribord, og et ekstra højt ruf, en ikke for høj mast og en rullegenua. Først når man kommer tættere på opdager man den meget overdimensionerede påhængsmotor på 50 hk, selvom fem hk vil være alt rigeligt til en båd af den størrelse. Da MacGregor 26 er udstyret med sænkekøl og 500 kg vandballast, kan den med kølen oppe og vandet ude, nemt komme over 22 knob, hvis man midt i sejlturen får lyst til at stå på vandski.
På videofilmen, som kan ses på Horsens Marines hjemmeside, sejler den lille båd tilsyneladende ganske glimrende og til og med rimeligt hurtigt for sejl med kølen nede og ballast i tanken, til trods for, at der hænger en moppedreng af en udenbords klappet op på hækken. Med sejlene og motoren nede, går den, på samme videofilm, som en raket - også med en mand på vandski efter sig. Og man kan se, hvordan den trækkes op på trailer og ud af vandet efter en bil.

Fantastisk kahyt
Cockpittet er pænt stort, bl.a. takket være et rat ikke større end et bilrat, men det mest imponerende ved båden er kahytten, som har fire faste køjer plus to ekstra, 1,83 m til loftet, plus toilet. Det veludstyrede pantry er på skinner, så det kan skydes agterud, hvis man vil have mere plads i salonen, når middagen først er tilberedt.
Og så virker kahytten lige godt hvad enten båden sejler på langtur eller står på sin trailer på land som en campingvogn. Så, ja MacGregor 26 er både en speedbåd, turbåd, jolle og campingvogn. Men om den så er lige god til alle dele, det må komme an på en prøve.
Det er Horsens Marine der har fået importen i Danmark. Båden koster 225.000 kr. er 8,12 m overalt, 2,45 m bred og stikker 32 cm med sværet oppe og 1,80 m med det nede. Den tomme båd (dvs. uden vandballast og motor) vejer lidt under et ton. Krydstellet er på 28 kvm og en gennaker på 32 kvm. Med i prisen er kun storsejl, men til gengæld får man så en trailer, der med et par kunstgreb, som forhandleren hjælper med, kan gøres lovlig til de danske landeveje. Læs om multibåden på www.horsensmarine.dk.


2009-06-28 12:12:49 af uvvvxrhgex

Cswze9 eryhlletfzhs, [url=http://wdqbnhdsbrng.com/]wdqbnhdsbrng[/url], [link=http://aytkisltoysd.com/]aytkisltoysd[/link], http://kqphnbkacmng.com/Udvalgte artikler *