fbpx

Borgmesterinitiativ giver privat virkelyst

Inkluder i Newsletter: Ja

Da Kystvejen og Skovshoved Havn i midten af 1930erne blev bygget, etablerede Nordbjærg's sig på havnen efter opfordring fra Gentofte Kommune. 80 år senere blev havnen genfødt i dobbelt størrelse takket være borgmester Hans Toft og et politisk flertal. Nu er det værftets 4. generation, hvor 43 årige Lars Nordbjærg står i spidsen for næste skridt i udvikling af værftet.

12.000 m2 til vinteropbevaring af både gør værftet til en af Gentofte Kommunes 'store' virksomheder. - "Den nye Skovshoved Havn giver os tro på fremtiden", siger Lars Nordbjærg og fortsætter: "Allerede nu mærker vi friske vinde, både i butikken, på værftet og en øget interesse for vinteropbevaring".

Store investeringer

Der er investeret et millionbeløb i nyt materiel, så værftet garanterer, at din båd står optimalt beskyttet på land - eventuelt med mast på.  "Vi er klar til at servicere alle bådejere i Skovshoved, og dels gæsterne fra nabohavnene og så Svanemøllen, der i de kommende år bliver ramt hårdt af havnetunnel-byggeriet", lyder det fra Lars Nordbjærg.

Der er tale om massive investeringer, hvorfor der for første gang i værftets nyere historie er taget eksterne partnere ind. Blandt andet Allan Juul Andersen, der kommer med en forretningsmæssig baggrund og en fortid på ledelsesniveau i DONG, Skanska og MT Højgaard.

Med otte kvalificerede medarbejdere er Nordbjærg's værft også blevet en af Øresunds store reparationsværfter med speciale i forsikringsskader. Blandt værftets bådebyggere er filosofien, at det er en god dag, når de har gjort din båd glad.

I en tid med buzzord som ”Bæredygtighed og genanvendelse” er det et historisk og klassisk mantra hos Nordbjærgs i Skovshoved. I alle årene har familien Nordbjærg spurgt kunderne: ”Hvorfor smide godt håndværk ud, hvis det kan renoveres? Ofte koster en renovering også mindre, end hvad bådejeren selv tror. Som reparationsværft er opgaverne altid meget varierende, eksempelvis har værftet den løbende vedligeholdelse af 'træstammerne', som publikum sidder i, mens de hvinende drøner rundt i vandrutchebanen på Bakken.

Personlig rådgivning

Marine Pro Shop, Danmarks største udstyrskæde, har også butik på Skovshoved Havn - både til gavn for sejlerne, men også de mange husejere i lokalområdet. Et er det meget brede sortiment, muligheden for at handle på nettet, men især den personlige rådgivning. "Kunsten er ikke at sælge, men sælge det rigtige, hvad enten det er til skibet eller huset", påpeger Lars Nordbjærg med et smil på læben.

Arbejdet hos Nordbjærg's er mere end et arbejde, glæden ved livet i havnen og på søen giver det engagement, som driver værftet fremad. Alle om bord holder af at sejle – hvad enten det er med motor eller sejl. "Danmark er et fantastisk sted at sejle og have båd, og derfor vil alle på værft og i butikken gøre det nemmere for dig at have båd", kloge ord sagt af værftsdirektøren selv.

Se mere på Nordbjærg.dk

 

Sponsoreret indhold (native advertising) er artikler produceret af Bådmagasinet i samarbejde med den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør, og skal derfor ikke betragtes som værende redaktionelt indhold.

På Bådmagasinet følger vi de til enhver tid gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra vores brancheorganisation Danske Medier.
Udvalgte artikler *