fbpx

Efterspørgslen på V6 & V8 påhængsmotorer sætter levering under pres

Inkluder i Newsletter: Ja

Da motorproducenten Mercury i 2018 introducerede de nye, store V6 og V8 påhængsmotorer, havde man forventet stor interesse, men at efterspørgslen skulle sætte leveringen så kraftigt under pres, havde man dog ikke forventet. Men det er realiteten for sæson 2019!

Allerede i det tidlige forår måtte importøren Jørgensen & Dahl sætte begrænsninger på hvor mange V6 og V8 motorer, den enkelte Mercury forhandler kunne få i år. Det betyder reelt at, er man i markedet for denne type motor, vil det være en god ide at kontakte sin forhandler hurtigst muligt.
Kan man klare sig med mindre, er der til gengæld ingen problemer. Mercury er kendt for deres højtydende 4-takt bådmotorer som leveres helt nede fra 2.5 hk og op til 150 hk. Altså en størrelse der kan tilfredsstille en bred vifte af fartøjer på det danske marked.

Vi har spurgt Mads Jeppesen fra den danske importør Jørgensen & Dahl, hvad de gør for at komme de forbrugere i møde, som ikke får fat i en V6 eller V8 motor i år og svaret lyder: 'Det er naturligvis en dybt beklagelig situation, som vi gerne havde været foruden. Dog forstår vi godt den succes som V6 og V8 påhængsmotorerne har, for det er en af de mest støjsvage og kraftfulde påhængsmotorer vi længe har set. Vi forventer at situationen er normaliseret igen omkring efteråret 2019, og har indtil da valgt at komme vores kunder i møde med kampagnepriser på alle vore motorer i bredden fra 40 – 115 heste. Kunden kan forvente en besparelse på op til kr. 9.000,-', slutter Mads Jeppesen.

Når Mads nævner ”alle vore motorer” henviser han til, at Mercury ikke blot leverer standard 4-takt påhængsmotorer, men også påhængsmotorer til mere sportslig sejlads under navnet Pro XS. Ydermere producerer Mercury påhængsmotorer til erhvervsmarkedet, som er special godkendt efter reglerne om redningsfartøjer. Alle disse 3 model serier er således på kampagne netop nu.

Fakta:
Mercury 4cyl 4-takt motorer: Disse påhængsmotorer er kendt for lav vægt, ekstra stor cylinder volumen jævn og støjsvag drift. De er monteret på et bredt udsnit af bådene i de danske havne.
Læs mere om de mange modeller her.

Mercury Pro XS: Motoren er rettet mod den sportslige forbruger, og yder højere omdrejninger end standard modellen. Læs mere om Pro XS modellen her

Mercury SeaPro motorer: Ekstra stærke motorer, udviklet til krævende dagligt brug. Godkendt efter reglerne om redningsfartøjer og opfylder dermed MED & SOLAS 96/98EC af 20 december 1996. Læs mere om SeaPro her

Kampagnepriser på motorer fra 40 – 115 heste findes på kampagnesiden hos mercurymarine.dk 

175hp fs princecraft187 freshwater 2017 running version 2

Rækkemotoren på 175 heste er en af de mange hvor man netop nu kan opnå gode besparelser
Udvalgte artikler *