fbpx

Skal din klub have besøg af en SejlSikkert instruktør?

Inkluder i Newsletter: Ja

Næsten ½-delen af de danske sejlklubber, mere nøjagtig130 af slagsen, har i 2019 haft besøg af en SejlSikkert-instruktør. Er din klub ikke blandt de heldige, så kan du nu sparke den kommende sejlsæson i gang med et arrangement om den nye nødhjælps-app SejlSikkert-Alarm - appen der gør din tur på vandet mere sikker.

Du kan gratis booke en SejlSikkert-instruktør til et foredrag i din sejlklub, så du og dine sejlkammerater kan blive opdateret på det nyeste indenfor sikkerhed. SejlSikkert stiller en instruktør til rådighed til et to-timers foredrag, hvor I kan blive klogere på alt fra nødkommunikation til teknikker til, hvordan man får manden ombord igen. Som noget nyt tilbyder instruktør-korpset også et foredrag om den nye nødhjælps-app SejlSikkert-Alarm.

Med appen kan du med et enkelt klik slå alarm på vandet, hvis uheldet er ude. Appen opgiver din position via mobilens GPS, så redningsmandskabet ved præcis, hvor de skal sende hjælpen hen og derved spares der tid på unødig eftersøgning. Men appen kan meget mere end det. Instruktør-korpset er for nylig blevet opdateret på SejlSikkert-Alarms mange funktioner og muligheder, og står nu klar til at besøge din klub, så I kan blive helt fortrolige med appen. Appen er nemlig en ekstra sikkerhed til dig, der bruger mobilen som livline til land.

Det er ganske gratis for sejlklubber at booke en instruktør, og det er en god anledning til at mødes en aften i klubhuset, mens I venter på, at den kommende sæson begynder.

Du kan booke en instruktør ved at udfylde bookingformularen her, eller ved at skrive en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Kort om instruktørkorpset

Hvad er en SejlSikkert-instruktør?
SejlSikkert-instruktørerne er erfarne fiskere og sejlere, der har fået undervisning i sikkerhed med særligt fokus på at forebygge ulykker og alvorlige hændelser på havet. Bag indsatsen står Søsportens Sikkerhedsråd og TrygFonden.

Sådan booker du en gratis SejlSikkert-instruktør
Du booker en instruktør på sejlsikkert.dk, enten ved at udfylde tilmeldingsformularen eller ved at henvende dig direkte til instruktøren, så I kan aftale tid og sted. På www.sejlsikkert.dk kan du finde listen over alle SejlSikkert-instruktører i hele Danmark og deres kontaktinformationer.

De fem foredrag
De fire foredrag og demonstrationer veksler mellem præsentationer, instruktioner, afprøvninger, diskussioner og gruppearbejde, og de kan tilpasses til den enkelte sejlklubs ønsker:

1. Manden om bord igen
I får kendskab til, hvordan man laver en sikker bjærgning af en person, der er faldet over bord. I bliver introduceret i en række teoretiske samt praktiske forhold i forbindelse med den afgørende del af mand over bord-manøvren - selve bjærgningen.

2. Nødkommunikation og demonstration af nødsignaler
I får kendskab til de mest almindelige kommunikationsmidler, som bruges i nødsituationer til søs, bl.a. procedurer ved alarmering og kommunikation med 112 eller Lyngby Radio, og I får mulighed for at afprøve forskellige typer nødsignaler.

3. Redningsveste og påklædning
I får kendskab til forskelle i brugen af forskellige typer af veste. I får desuden instruktion i, hvordan ekstraudstyr kan bruges samt viden om påklædningens betydning for en succesfuld redningsaktion.

4. Fritidsfiskeri og sikkerhed
I får kendskab til, hvordan I laver en sikkerhedsplan for jeres fisketure. I bliver introduceret til sikkert grej, fiskeegnede veste og risikoen ved waders, og I får undervisning i løsninger på problemer undervejs.

5. SejlSikkert-Alarm
I får kendskab til appens mange funktioner og muligheder og bliver introduceret til gode tips der kan gøre din tur på vandet mere sikker. Eksempelvis kan du dele din tur. Det er både hyggeligt for dem derhjemme at kunne følge med og så øger det også din sikkerhed, når der er andre der ved, hvor du er. 
Udvalgte artikler *