fbpx

Farvel til 'dødmandsknappen' og velkommen til fuldkommen tryghed

Related Articles: CES-Innovationspris til Mercurys 1st. Mate
Inkluder i Newsletter: Ja

Sejler du motorbåd, kender du nok dødmandsknappen? Altså den knap, som er forbundet med en snor som man har om håndleddet eller i sin redningsvest, og som sikrer at motoren stopper, hvis man falder over bord. Den kan ind imellem føles lidt irriterende, - når man f.eks. rækker ud efter kaffen, eller blot lige skal vende sig - eller bare rette lidt på siddestillingen. Det gør 1st Mate op med.

Rent teknisk er 1st Mate koblet op mod bådens motor, som via Bluetooth er forbundet dels til en 1st Mate app, og dels til små bærbare enheder, som bæres af kaptajn og passagerer om bord. 1st. Mate er udviklet af Mercury Marine, men kan benyttes af alle gængse motormærker. 

Dvs. falder kaptajnen over bord og bærer kaptajn vedhæng, som via Bluetooth er forbundet til 1st Mate kontrollen, så stopper motoren automatisk. Ligger personen længere i vandet, end det i appen fastsatte interval, så udsendes en SMS-besked til de valgte nød-kontakter, med oplysning om GPS-koordinater samt tidspunkt for uheldet.

Det er i den grad nytænkning, og betyder både større bevægelsesfrihed om bord, såvel som større sikkerhed for familien, når sejlerne tager ud alene – måske på en kølig forårsdag.

1st Mate også til passagerer
1st Mate sikrer også op til syv passagerer om bord. Dvs bærer en passager et 1st Mate vedhæng og falder over bord, lyder en høj alarm på båden og 1st Mate app viser GPS koordinater for personen i vandet.

Er du en af de mange der gerne låner båden ud til dine store børn, så giver det ekstra sikkerhed at vide at alle om bord er udstyret med 1st Mate, hvis uheldet skulle være ude. Samtidig giver det dig som forælder ekstra ro i sindet at vide en SMS fremsendes, såfremt kaptajnen er faldet over bord, og ikke har kunne borde båden indenfor det fastsatte interval. Du modtager ganske enkelt GPS-koordinater og tidspunkt for uheldet, og en redningsaktion kan hurtigt iværksættes.

1st Mate ekstra tyverisikring
Er der noget mere surt end at komme ned til havnepladsen og opdage at båden er væk? Når kaptajns vedhænget forlader båden i havnen så låses motoren automatisk og kan kun låses op via Appen, hvis tyverisikrings funktionen er aktiveret. 1st Mate giver dermed sikkerhed ikke bare på vandet men også på land.

Cashback kampagne
Sikkerhed er prioriteret højt hos Mercury Marine, og derfor har de netop lanceret en CASHBACK kampagne, der gerne skulle få endnu flere til at få øjnene op for den ekstra sikkerhed og frihed som 1st Mate giver dig.

Køber du et 1st Mate kit i perioden fra 1. april – 31. juli 2021 får du kr. 750,- tilbage når du registrerer købet med upload af kvittering og afgivelse af serienr på www.1stmate-cashback.dk. Der kan gå op til tre uger før pengene er på kontoen. De danske Mercury forhandlere er ikke involveret i refunderingen.

1st Mate forhandles udelukkende af de autoriserede Mercury forhandlere over hele landet, og de har netop modtaget ekstra lager af det populære sikkerhedssystem. 

Du kan finde din nærmeste Mercury forhandler her.
Udvalgte artikler *