fbpx

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Inkluder i Newsletter: Ja

Savner du inspiration til dit næste eventyr? Så skal du måske prøve at tage på mikroeventyr. Konceptet har fået stigende interesse siden corona gjorde sit indtog og begrænsede muligheden for at rejse udover Danmarks grænser. Mikroeventyr er for alle, og det er en nem måde at komme ned i gear og opleve naturen på en anden måde end du plejer. Her får du en lille guide til, hvordan du kan tage på store eventyr med en lille båd.

Hvad er mikroeventyr?
Reglerne for et mikroeventyr er, at der ingen regler er! Et mikroeventyr er en kort tur, som kan vare mellem to timer og op til tre dage. Varigheden bestemmer du selv, og indholdet kan være alt mellem himmel og jord. Et mikroeventyr handler ikke om, hvem der kommer længst, højst eller hurtigst, men om at bryde ud af hverdagens trommerum, finde ro i naturen og opleve eventyret, som ligger lige for dine fødder.

Idéer til mikroeventyr med båd
Du behøver selvfølgelig ikke en båd for at tage på mikroeventyr, men når man er ude på vandet, er der altså en ro, som der ikke er på land. Fordelen ved at bruge en mindre båd eller jolle til dit næste eventyr er, at de er nemme at transportere og kan holde til det meste. Hvis du er én af de heldige, som har en Linder båd så er den endda også vedligeholdelsesfri og bæredygtig. Vi har samlet lidt idéer til mikroeventyr med båden, som du kan lave alene eller sammen med nogen du holder af.

Rørvig havn
- Sejl til Rørvig havn og fang krabber, det vil med garanti vække glæde hos de mindste.

Tag på østersjagt i Isefjorden
- Du kan med fordel tage til Isefjorden og fange østers til aftensmaden, som du naturligvis forbereder om bord på båden.

Tag ud og fisk

- Hvis du virkelig vil helt ned i gear, så tag ud og fisk. Fiskeri er for mange en rigtig god måde at koble af fra hverdagen på.

Læs en bog
- Er du glad for at læse? Hvorfor så ikke tage bogen med i jollen? Her bliver du i hvert fald ikke forstyrret.

Date på båden
- Skal du på date med en ny flamme eller din samlever gennem mange år, så kan du med fordel arrangere daten i jollen. Det er da super romantisk at spise lidt lækre snacks ombord, hvor I kan sidde og nyde naturoplevelserne fra første parket.

Stjernekiggeri i det fri
- Pak tæpper og varm kakao, og dyst om hvem der kan finde flest stjernebilleder på nattehimlen. (Her er det bedst at lade jollen ligge ved kysten, da det ellers kan skabe en farlig situation på vandet).

Husk, at det kun er din fantasi, som sætter grænser for, hvad du kan tage dig til på båden. Mikroeventyr handler om at gøre noget du ikke plejer at gøre eller gøre det du plejer at gøre på en ny måde.

Find den rigtige båd til dit næste mikroeventyr
Du ejer måske allerede en lille jolle eller en mindre båd, som du jævnligt tager med ned til kysten for at sejle en tur. Hvis ikke du har én, så vælg en aluminiumsjolle som f.eks. Linder. De er lette at transportere, kan holde til de stenede strande i sommerhusområderne, og så er de vedligeholdelsesfri og bæredygtige. Med en Linder jolle er det nemt at tage på mikroeventyr, og det har mange danskere opdaget de seneste par år. Faktisk er salget af Linder steget med hele 30% siden coronakrisens indtog.

"Salget af Linder joller er på landsplan steget med ca. 30% siden coronakrisens indtog. Danskerne har i den grad fået øjnene op for de danske kyster og muligheden for at få naturoplevelser på en anden måde end man måske plejer."

Mads Dahl Jeppesen, CEO -Jørgensen & Dahl A/S

Du kan læse mere om Linder joller, samt finde nærmeste forhandler på Linders hjemmeside her

Fakta om mikroeventyr
Det var faktisk den britiske eventyrer, Alastair Humphreys, som opfandt konceptet, mikroeventyr. Humphreys havde i mange år rejst jorden rundt på cykel, men efter han fik børn, var det ikke længere så nemt at finde tid i kalenderen til at tage på de store eventyr. Han begyndte derfor at tage på små korte ture i sit nærområde, hvor han sov på en bakketop, svømmede i floden eller lavede mad i det fri. I 2012 blev han kåret til Adventurer of the Year af National Geographic.
Udvalgte artikler *