fbpx

DS Talentudvikler kandidat til talentpris

Inkluder i Newsletter: Ja

Jan Christiansen, talentudvikler i Dansk Sejlunion er sammen med to andre indstillet til Team Danmark og Salling Groups Talentpris.

De tre nominerede til Team Danmark og Salling Groups Talentpris 2018 kommer fra henholdsvis sejlsport, golf og badminton og har alle ydet en ekstraordinær indsats for talentarbejdet i dansk eliteidræt.

Team Danmark og Salling Groups Talentpris hylder en talenttræner, en sportschef, en ildsjæl i en forening eller i en kommune eller en anden, som i det seneste år har gjort en ekstraordinær indsats for talentarbejdet i dansk eliteidræt. Prisen uddeles ved årets store sportsgalla, Sport 2018 den 5. januar i Herning.

De tre nominerede til Team Danmark og Salling Groups Talentpris 2018 er:

Jan Christiansen – Dansk Sejlunion

Jan Christiansen er en erfaren og kompetent talentudvikler, der har arbejdet med talenter og landsholdssejlere siden 1994. Han er en samlende figur på det danske sejlerlandshold og en kulturbærer for den danske model.

Jan er en mand, der siger tingene, som de er. Han har et særligt blik for miljøet omkring talentudviklingen, er videbegærlig og skubber konstant til rammerne for at gøre tingene bedre og få mere ud af atleter og investeringer.

Jan er vellidt og respekteret i dansk eliteidræt, og han er altid villig til at stille op og dele ud af sin viden og sine erfaringer.

Thomas Kiel Larsson – Dansk Golf Union

Thomas Kiel Larsson har skabt en vinderkultur i dansk golf, og han forstår at indgå individuelle kompromisser, uden det går ud over fælles mål.

2018 har resultatmæssigt været det bedste år i Dansk Golf Unions historie, og som landstræner bidrager Thomas i højeste grad til den performance- og udviklingskultur, der er på landsholdene og blandt de danske professionelle spillere.

Thomas er en vigtig kraft i udviklingen af landstrænerteamet samt de klubtrænere, der har spillere på landsholdene. I 2018 har han derudover blandt andet taget initiativ til en netværksgruppe for trænere og været tovholder på det første netværksmøde.

Svend Aage Sørensen – Badminton Danmark

Svend Aage Sørensen har siden 2012 været cheftræner på Badminton Danmarks Elite og Talent Center Århus, hvor blandt andre spillere som Kim Astrup, Anders Skaarup, Anders Antonsen og senest Alexandra Bøje har udviklet sig fra talenter til topspillere.

Svend Aage har gennem mange år vist, at han er en dygtig talentudvikler, og hans betydning for de unge talenter ses blandt andet af, at flere spillere på det nationale træningscenter i Brøndby stadig har tæt kontakt med ham og benytter ham til sparring.

Svend Aage insisterer på at udvikle unge talenters evne til at reflektere - både over deres sportslige udvikling og deres udvikling som mennesker.

Fakta:

Team Danmark og Salling Groups Talentpris hylder en person, der har gjort en helt særlig indsats for at styrke udviklingen af danske sportstalenter. Prisen går til en talenttræner, en sportschef, en ildsjæl i en forening eller i en kommune eller en anden, som i løbet af det seneste år har gjort en ekstraordinær indsats for talentarbejdet i dansk elitesport.

Den endelige prismodtager bliver fundet ved en afstemning blandt sportschefer i de Team Danmark-støttede sportsgrene, og vinderen kåres ved årets store sportsgalla, Sport 2018.

Sidste år gik talentprisen til Kirsten Cornelius, Falkonergårdens Gymnasium (ses på billedet).

Du kan læse mere om Team Danmarks talentarbejde og se en liste over tidligere vindere af talentprisen her.

Kort nyt

Ocean Globe Race: Håbet lever stadig for Translated 9

Havne

Granithavnene på Bornholm skal reddes

Havne

Havnefoged må fjerne reklamer fra både på land

Kort nyt

Bye bye mobile - og goddag til hængekøjen!

Kort nyt

Selskabet bag Boatflex ApS erklæret konkurs

Kapsejlads

Charles den Første – Havenes Konge

Kapsejlads

Følg med Live når Charles Caudrelier krydser mållinjen

Udvalgte artikler *