fbpx

Tre nye VHF-radioer med GPS fra Raymarine

Inkluder i Newsletter: Ja

Raymarine har netop sendt tre nye VHF-radioer på markedet. De har alle tre indbygget GPS og naturligvis DSC. Den største model har også AIS-modtager.

Hvad enten man vælger den kompakte Ray53, Ray63 i normal størrelse eller den multifunktionelle Ray73 med AIS, så er det alle fuldt fungerende VHF-radioer med D-klasse Digital Selective Calling (DSC). Hver ny VHF-model er udstyret med en integreret GPS-modtager og et forbindelsessted til en valgfri GPS/GNSS-antenne, som forbedrer GPS-modtagelsen, når radioen er monteret under dæk eller i et lukket styrehus.

De nye VHF-radioer, der er designet til at matche Raymarine Axiom multifunktionsskærmenes moderne design, ser flotte ud på hvert ror, når de er overflademonteret i panelet eller monteret i bøjlemonteringssæt. Derudover kan Ray63 og Ray73 tilsluttes Raymarines nye trådløse VHF-hub og de understøtter op til to trådløse håndsæt stationer til trådløs kommunikation overalt ombord.

Ray53 - kompakt VHF-radio med GPS

Raymarines Ray53 radio er lille, men udmærker sig ved masser af funktioner og stor ydeevne. Ray53 er en fuldt fungerende VHF-radio med D-klasse Digital Selective Calling (DSC) og en integreret GPS-modtager. Programmér blot din båds MMSI-nummer ind i Ray53, og få straks glæde af forbedrede DSC-opkald og sikkerhedsfunktioner. Ray53 understøtter både NMEA2000 og ældre NMEA0183-netværk, som gør det muligt at forbinde den med anden elektronik ombord. Ray53 understøtter også tilslutning af en valgfri fjernhøjttaler.
Den vejledende salgspris på Ray53 er knap 3.000 kr.

Ray63 multistations-VHF-radio med GPS

Raymarines Ray63 er en fuldt fungerende VHF-radio med D-klasse Digital Selective Calling (DSC) og en integreret GPS-modtager. Ray63 er bygget på et radiochassis i fuld størrelse og har overdimensionerede kontrolknapper og en større LCD-skærm til nem offshore-betjening. Ray63 understøtter også multistations-udvidelse og samtaleanlægskapacitet ved hjælp af en enkelt kablet RayMic-kontrolenhed eller to trådløse RayMic-kontrolenheder.

Det kabeltilsluttede RayMic-stationskit nr. 2 giver mulighed for at betjene Ray63 fra et andet sted om bord. Ray63 fungerer også med Raymarines nye RayMic trådløse hub og håndsætsystem, som tilføjer VHF-kontrol på op til to yderligere steder om bord på båden med trådløs komfort.
Den vejledende salgspris på Ray63 er ca. 3.700 kr.

Ray73 multifunktionel VHF-radio med GPS, AIS og megafonudgang

Raymarines nye Ray73 multifunktionelle VHF-radio er kommunikationscentralen til din båd. Foruden Ray63 VHF-radioens funktioner har Ray73 en indbygget AIS-modtager (Automatic Identification System), og en kraftfuld megafonudgang. AIS i Ray73 har kollisionsforebyggelse og giver identifikationsoplysninger om fartøjer udstyret med AIS i nærheden på en netværkstilsluttet multifunktionsskærm, søkortplotter, radar og instrumenter. Når Ray73 er kombineret med en valgfri signalhornshøjttaler, giver megafonudgangen på Ray73 mulighed for at kommunikere med medlemmer af besætningen på dækket, på andre fartøjer eller folk på dokken.
Udover Ray73 VHF-radioens funktion som et PA-system, kan radioen også generere manuelle eller automatiske tågesignaler, når båden er opankret eller undervejs.
Den vejledende salgspris på Ray73 er ca. 5.200 kr.

Den nye serie af Raymarine VHF-radioer kan fås gennem FLIRs netværk af Raymarine-distributører og -forhandlere.

Nye regler fra 1. december 2018

Fra 1. december 2018 træder der nye krav i kraft vedrørende VHF/DSC-radioer.

Alle stationære VHF-radioer med DSC skal fra 1. december have en integreret GPS-modtager, samt mulighed for at tilslutte en ekstern GPS-antenne.
Det betyder ikke, at du skal skifte din VHF-radio ud med en ny. Det betyder blot, at alt nyt udstyr der produceres efter 1. december 2018, skal være med integreret GPS.
Du kan stadig købe VHF-radioer uden indbygget GPS hos forhandlerne, så længe de har nogen på lager.

Kort nyt

Ocean Globe Race: Håbet lever stadig for Translated 9

Havne

Granithavnene på Bornholm skal reddes

Havne

Havnefoged må fjerne reklamer fra både på land

Kort nyt

Bye bye mobile - og goddag til hængekøjen!

Kort nyt

Selskabet bag Boatflex ApS erklæret konkurs

Kapsejlads

Charles den Første – Havenes Konge

Kapsejlads

Følg med Live når Charles Caudrelier krydser mållinjen

Udvalgte artikler *