fbpx

Golden Globe Race: Mark Slats henter ind på konkurrenten

Inkluder i Newsletter: Ja

Efter Susie Goodalls mastehavari, er der nu kun seks sejlere tilbage i Golden Globe Race. Mark Slats henter hurtigt ind på den førende båd.

Hollænderen Mark Slats er igen kommet tættere på den førende båd i Golden Globe Race. Han er over de seneste syv dage kommet 154 sømil tættere på franske Jean-Luc Van Den Heede. Afstanden mellem de to er nu reduceret til 794 sømil. Der er stadig 4.300 sømil til målet i Les Sables d’Olonne, hvor det forventes at vinderen er i mål i slutningen af januar.
Det kan blive en spændende afslutning på sejladsen, da Jean-Luc Van Den Heede sejler med nødrig og Mark Slats har fart på.

Dårlig mave og nødrig
Sejladsen er ikke uden udfordringer for de to førende skippere. Mark Slats har døjet med maveproblemer, indtil han opdagede at mælken om bord var blevet dårlig. Han har også brugt et par dage på at ligge underdrejet, efter han sejlede ind i et område med stærk modvind.
Søndag skrev han til løbsledelsen: BAD WEATHER GUSTING 40 KT AND 5M SEAS ON THE NOSE. NO FUN! Fem timer senere skrev han: HOVE TO NOW. FIRST TIME I STOP SAILING BECAUSE BAD WEATHER.
Siden lørdag er vejret blevet bedre, men han har stadig 500 sømil igennem nordlig vind, før han rammer et bælte med østenvind, et bælte som Van Den Heede allerede har glæde af 13 grader længere nordpå.

Seks gange i masten
Jean-Luc Van Den Heede havde også sit hyr med stærk modvind i sidste uge, hvor skaden på hans mast blev værre. Den 73-årige franskmand måtte i masten seks gange, for at forstærke sin midlertidige reparation. Den værste vind er ovre for hans vedkommende, men for at fuldføre sejladsen skal der sejles meget konservativt, da mast og nødrig ikke kan holde til ret meget mere.

Uku Randmaa rundt Kap Horn
Den 55-årige Uku Randmaa fra Estland der ligger nr. tre i Golden Globe Race, passerede Kap Horn kl. 5 i morges dansk tid.
Han skrev: It is unbelievable that I can see the Horn. I am thankfull for my Gods.

Vejrudsigten for området ser fin ud de næste par dage, uden høj sø, så han kan fejre, at han endelig er kommet til Atlanterhavet.

Se stillingen på Golden Globe Races hjemmeside, hvor du kan følge sejlere på live-tracking.

Kort nyt

Ocean Globe Race: Håbet lever stadig for Translated 9

Havne

Granithavnene på Bornholm skal reddes

Havne

Havnefoged må fjerne reklamer fra både på land

Kort nyt

Bye bye mobile - og goddag til hængekøjen!

Kort nyt

Selskabet bag Boatflex ApS erklæret konkurs

Kapsejlads

Charles den Første – Havenes Konge

Kapsejlads

Følg med Live når Charles Caudrelier krydser mållinjen

Udvalgte artikler *