fbpx

Sail GP: GP for Giga Potent

Related Articles: SailGP, København: Kom tæt på i egen båd, Tak til SailGP – sikke en oplevelse

Jeg skrev det præcis for et år siden, da SailGP første gang gæstede Danmark. Hvor er det bare et imponerende set-up.

Det er en konkurrence uden sammenligning - et show hvor Formel1 ikke har levet forgæves, jo jeg skal love for der bliver lagt i kakkelovnen, når SailGP karavanen kigger forbi.

Større end sidst
Forleden var deres signatur en smut forbi Race Village på Nordhavnen. Det var ganske tydeligt, at det hele var blevet større end sidste år i Aarhus - flere teams i fleeten, skaber naturligvis flere baser, og med alt hvad dertil hører. Flere følgebåde, flere ‘vinger’ - ja mere af ‘alt…

Det summer af liv, sejlere der koncentreret går rundt i deres forberedelse til at tage på vandet. Fornemmelsen af der er noget under opsejling på basen er ikke til at komme uden om. Sejl bliver rullet ud på gulvet - foils bliver tjekket, to står og håndsejler i baggrunden, mens et par stykker er samlet rundt om white-boardet, hvor der bliver slået et par streger - det kunne være måden startlinjen skal angribes på de næste par dage.

SailGP er det ypperste når talen falder på en verdensomspændende sejlads-serie, og de er her alle sammen. Peter Burling, Sir Ben Ainslie, Tom Slingsby, Nathan Outteridge, Jimmy Spithill, Phil Robertson, Nicolai Sehested m.fl. - tænk med OL - VM og America’s Cup sejre der er samlet her - svært at se det kan gøres mere potent…

Nu findes der et ordsprog, at et billede siger mere end 1.000 ord. I galleriet herunder får du 20 fotos, dem på land forevig-gjort af undertegnet, dem fra vand set gennem Per Heegaards objektiv. Nu var vi så uheldige at den danske båd var sat i vandet, omvendt var vi så heldige, at vi fik en rundtur af 'Jono' på/ved den båd der ubetinget har været oversprøjet med mest champagne gennem tiderne.  

Jeg kan kun opfordre, hvis ikke lige du har billet, så se og få købt - eller følg med på TV2 som sender både fredag og lørdag. 

 
SailGP

Highlights fra Cadiz

World Match Racing Tour

KDY Match Racing tilbage på verdenskortet - fra 0 til Grade 1...

Kort nyt

Orkan i Florida: Bådejere trodser vejret og sejler ud - se...

World Sailing

Russiske og hviderussiske officials taber appel - forbliver...

Kort nyt

Forbud mod sejlads ved de tre gaslækager i Østersøen

Surf

Caroline Küntzel vinder APP World Tour i Sydkorea

★ Artikel

★ Design: Er den grimme ælling også den hurtigste?

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?