fbpx

Sail GP: GP for Giga Potent

Related Articles: SailGP, København: Kom tæt på i egen båd, Tak til SailGP – sikke en oplevelse
Inkluder i Newsletter: Ja

Jeg skrev det præcis for et år siden, da SailGP første gang gæstede Danmark. Hvor er det bare et imponerende set-up.

Det er en konkurrence uden sammenligning - et show hvor Formel1 ikke har levet forgæves, jo jeg skal love for der bliver lagt i kakkelovnen, når SailGP karavanen kigger forbi.

Større end sidst
Forleden var deres signatur en smut forbi Race Village på Nordhavnen. Det var ganske tydeligt, at det hele var blevet større end sidste år i Aarhus - flere teams i fleeten, skaber naturligvis flere baser, og med alt hvad dertil hører. Flere følgebåde, flere ‘vinger’ - ja mere af ‘alt…

Det summer af liv, sejlere der koncentreret går rundt i deres forberedelse til at tage på vandet. Fornemmelsen af der er noget under opsejling på basen er ikke til at komme uden om. Sejl bliver rullet ud på gulvet - foils bliver tjekket, to står og håndsejler i baggrunden, mens et par stykker er samlet rundt om white-boardet, hvor der bliver slået et par streger - det kunne være måden startlinjen skal angribes på de næste par dage.

SailGP er det ypperste når talen falder på en verdensomspændende sejlads-serie, og de er her alle sammen. Peter Burling, Sir Ben Ainslie, Tom Slingsby, Nathan Outteridge, Jimmy Spithill, Phil Robertson, Nicolai Sehested m.fl. - tænk med OL - VM og America’s Cup sejre der er samlet her - svært at se det kan gøres mere potent…

Nu findes der et ordsprog, at et billede siger mere end 1.000 ord. I galleriet herunder får du 20 fotos, dem på land forevig-gjort af undertegnet, dem fra vand set gennem Per Heegaards objektiv. Nu var vi så uheldige at den danske båd var sat i vandet, omvendt var vi så heldige, at vi fik en rundtur af 'Jono' på/ved den båd der ubetinget har været oversprøjet med mest champagne gennem tiderne.  

Jeg kan kun opfordre, hvis ikke lige du har billet, så se og få købt - eller følg med på TV2 som sender både fredag og lørdag. 

 

Kapsejlads

Star VM: Ramt af to dages vindstille..!

Kapsejlads

WWMRT: Se finalerne fra 'roof-top' terrasse

Tursejlads

Skærgården: Forbud mod ankring i naturhavne kan være på vej -...

Kort nyt

Delfinen Lucas som en påmindelse om at passe på naturen

★ Artikel

★ Masser af sjov og aktiviteter i Roskilde Sejlklub

Kort nyt

Gode råd at hente, hvis du ejer et gammelt træskib

Kort nyt

Det er ikke kun politiet, der patruljerer på vandet - se...

★ Artikel

★ Mindste båd over Atlanten - Less is more

Branchenyt

Ny tøjkollektion fra Elvstrøm - SailWear ser dagens lys

Branchenyt

Jakob Jensens Bådværft bliver YachtBroker partner

Udvalgte artikler *