fbpx

S/Y Veteranen beriget med Havana-spiler

Related Articles: Havana's Elvstrøm spiler får ny luft under skødebarmene, Oceans of Hope Højskole modtog årets Skib & Båd pris
Inkluder i Newsletter: Ja

Det var en ovenud lykkelig skipper og stifter af projektet S/Y Veteranen Jesper Steenberg Larsen, som fik overrakt, den så godt som nye, Havana-spiler på Copenhagen Boat Show.

S/Y Veteranen er et tilbud til veteraner fra forsvaret og politiet som har fået konstateret PTSD.

Jesper Steenberg Larsen fik tilbage i 2018 selv konstateret sygdommen, og for erstatningen samt opsparede midler, købte Jesper en sejlbåd, som blev startskuddet på dette fantastiske projekt.

S/Y Veteranen har gennem de seneste seks år har haft over 100 veteraner med på havet, hvor mange har fået øjnene op for de kvaliteter sejlsporten indeholder.

Ved overrækkelse af spileren på Copenhagen Boat Show, forklarede Jesper Steenberg Larsen hvor perfekt det at være sammen om bord på en båd, matcher det at have været operationel soldat.

”Som hjemvendt soldat er sandsynligheden for at være brændt ud rigtig stor, dagligdagen kan virke tom, men om bord på båden, hvor du også skal fungere som et team, give og modtage ordre, og indgå i en vagtordning, der finder man hurtigt ud af hvor stor værdi sejlsporten har” udtalte Jesper, samtidig med han takkede Pantaenius og Tempo Bådsalg for donationen af den ’berømte’ spiler.

S/Y Veteranen har dog aldrig været rigget til spilerbrug, og da det kom frem, var de to gavmilde givere, Pantaenius og Tempo Bådsalg ikke sene til også at gribe den bold. 'Man kan da ikke overrække en spiler, når der ikke er skøder og blokke', var holdningen, hvorefter der blev spyttet yderligere 5.000 kroner i donationen. Efterfølgende blev Henrik Nielsen fra Columbus Marine set i tæt samtale med Toft og Jørgensen, så mon ikke de har en lille finger med i spillet om den leverance?

SSA mider?
Jesper kom direkte fra en ekstraordinær generalforsamling i Assens, hvor båden, som normalt har hjemhavn i Handbjerg, lige pt. befinder sig. En ny bestyrelse for projektet, nogle opdaterede vedtægter skal blandt andet være med til at bane vejen for S/Y Veteranen – muligheden for at søge om SSA midler er bestemt til stede.

Målet på sigt er en større båd og måske gerne i udlandet – alt sammen for at få flere veteraner til søs.

Lørdag fik Oceans of hope højskole overrakt Skib & Båd prisen, endnu et fantastisk projekt.

Kort nyt

Kære Line, lad nu den nye formand sætte sit nye team

Kort nyt

#588: Ny udgave på vej på gaden - online fra i dag

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *