fbpx

Det lykkedes ikke at redde AW Niemeyer!

Inkluder i Newsletter: Ja

En af de ældste marine-udstyrs-forhandler, og Tysklands største af slagsen, kan ikke finde ny investor, der vil sikrer marine-udstyrs-kædens overlevelse.

Tilbage i slutningen af januar 2023 stod det klart, en betalingsstandsning var uundgåelig, og siden har jurister kæmpet for at finde investorer der kunne redde forretningen, som blev grundlagt i Hamborg, helt tilbage i 1745.

"Den 1. april 2023 indledte Hamborgs distriktsdomstol en insolvenssag mod aktiver fra AW Niemeyer. AWN havde ledt efter investorer siden slutningen af januar.

”I denne to-trins proces havde seks investorer i første omgang signaleret konkret interesse for at overtage AWN, hvorfor forhåbningerne var store om, at AWN kunne bevares. Men fra midten af marts og fremefter faldt antallet af interesserede parter støt, efter at due diligence-processen var blevet gennemført.” - skriver branchemediet IBI news+

Den sidste takkede også nej
Det endte ikke som man kunne have håbet. ”Forhandlingerne med den sidste tilbageværende interessent brød sammen. Baggrunden herfor er på den ene side huslejestigninger fra udlejersiden og på den anden side de meget lave avancer tilbage i den stationære detailhandel.”

Ifølge en erklæring fra insolvensadministrator Stefan Denkhaus vil AWN nu med kort varsel påbegynde ophørsudsalget alle steder, som forventes afsluttet med udgangen af maj.

"Jeg er især ked af den omkring 100 mand store, højt motiverede AWN-arbejdsstyrke," sagde Denkhaus. "De var parate til at foretage massive nedskæringer for at bidrage til at stoppe den vedvarende tabssituation."

Og i den forbindelse giver Denkhaus gerne sin analyse af hele den triste affære. "Fysisk detailhandel kan ikke konkurrere med de marginer, der kan opnås i online-detailhandel, men den skal matche dem med hensyn til salgspriser. Af denne grund kan tilbagegangen for store dele af detailhandlen i byerne dog næppe stoppes i øjeblikket, og AW Niemeyer eksemplificerer denne negative tendens.”

AW Niemeyer, der som tidligere nævnt blev grundlagt i 1745, havde tilsyneladende ikke været i stand til at udnytte det opsving der har været i branchen gennem de seneste to år – på trods af sin egen, meget velbesøgte ‘messe’ i virksomhedens hovedkvarter i Hamborg og et in-watershow på Elben.
Kilde: IBI News+


Galleri

Kapsejlads

Nations VM: Live fra semifinalerne - kl. 12:45

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *