fbpx

X-Yachts med endnu en 'Mk II' opdatering

Inkluder i Newsletter: Ja

Den succesfulde opdatering af X-Yachts X43 MkII, følges nu op af endnu en model opdatering – denne gang er det X49 som gennemgår en foryngelseskur.

Hele Pure X-serien startede tilbage i 2018, og med X56 som værftets flagskib, så det er vel en helt naturlig satsning – mellem 56 og 43 , vil den nye Mk.II X49 placere sig som et naturligt valg.

X4⁹ MKII introduceres med en masse forbedringer – nyt look med et opdateret skrog, nyt ror, lavere vægt, mere luksus i kabinen samt bedre sejlegenskaber.

X4⁹ Mk I, var den tredje model i Pure X-serien, og i dag er der solgt mere end 50 på verdensplan.

Direktør for X-Yachts Design & Engineering, Thomas Mielec forklarer:

"Det, vi udvikler nu, kan beskrives som en mindre version af X5⁶. Fornyelsen af X4⁹ i denne MkII-udgave er en naturlig udvikling, der inkorporerer erfaringerne og det visuelle udseende af især X5⁶ og X4³ MkII, som er de mest opdaterede medlemmer af Pure X-serien”.

Redesignet
Mange af de redesignede forbedringer kommer fra de erfaringer man har hentet gennem værftets store succes med X56 – bedre siddekomfort gennem længere cockpitbænke, optimeret placering af spil, ligesom det nye integrerede og længere bovspryd sørger for en mere fritflyvende Gennaker, og bedre integreret stævnanker i rustfrit stål.

Cockpitåbningen ind i agterspejlet er blevet redesignet i retning af det mere åbne og sporty look – igen ’lånt’ fra X5⁶.

Bådmagasinet var tilbage i 2021 på vandet med X5- læs om denne oplevelse i #571 e-udgaven som du får her. Klik på forsiden og læs løs.skærmbillede 2023 08 05 kl. 11.54.57

Skrog og dæk
Bådens dæksluger er blevet redesignet og er derfor helt flugtende med bådens dæk (ingen synlige hængsler, red.) Den visuelle udformning af ’vinduerne’ på fribordet er blevet opdateret, og størrelserne er blevet øget, hvilket nu giver 50 % mere lys ind i kabinerne.

Et opdateret ror-design giver bedre greb i vandet med mål om at reducere modstanden og dermed de føromtalte sejlegenskaber, lige som det nye lettere skrog og dæk sænker tyngdepunktet. I kombination med større sejlareal giver det helt naturligt bedre sejlegenskaber, end Mk I.

Prisen på en X49 oplyses ikke, da den vil være ganske afhængig af individuelle ønsker - du kan ’bygge’ din egen via X-Yachts konfigurator her.

Kapsejlads

Nations VM: Live fra semifinalerne - kl. 12:45

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *