fbpx

European yacht of the year: Xc47 - og 20 andre nomineret

Inkluder i Newsletter: Ja

Det bliver endnu en gang med dansk deltagelse, når de 12 jury medlemmer skal kåre og uddele den maritime branches svar på en Oscar – European yacht of the year 2024.

Som noget nyt i år, vil de nominerede være inddelt i størrelser. Under 30 fod – op til 45 fod, og den sidste klasse – ja, over 45 fod.

Xc47 er nomineret
Værftet i Haderslev har skabt en båd, som de selv kalder den måske bedste Blue Water byggede cruiser ’ever built’ – og her på redaktionen glæder vi os da også over endnu en gang at kunne præsentere Dannebrog blandt de nominerede.

Det er bestemt ikke første gang at X-Yachts er nomineret, og værftet har da også vundet titlen før, senest tilbage i 2020, hvor X40 vandt, og i 2022 havde værftet deres store X56 nomineret

'Dansker-møde'
Xc47 er naturligvis nomineret i kategorien over de 45 fod, samme kategori hvor vi også finder den nye Arcona 50. Når det lige er værd at nævne, ja så er det jo Niels Jeppesens første streg fra det svenske værft, og flere medier har allerede været ude og påtale, at det eneste der mangler på den nye Arcona er jo den ekstre streg i vandlinjen.

Hudløst ærligt, ja så er det meget svært for menig sejler, at se forskel på den nye Arcona 50 og så en båd fra X-Yachts, men det er jo ikke unormalt at designere har svært ved at slippe deres streg, hvilket vi også oplever fra blandt andre Swan, Solaris, Grand Soleil, Arcona og X-Yachts, som alle må betragtres at tilhøre samme kategori. 

Det eksklusive selskab
Bådmagasinet er, som eneste danske medie, med i juryen som består af yderligere 11 europæiske maritime medier, med til at afgøre hvilke værfter der løber med den originale, eftertragtede og prestigefyldte titel European Yacth of the Year.

Magasiner som tyske Yacht, franske Voiles et Voiliers, Seilmagasinet fra Norge, Vene fra Finland, og Yachting World (UK) er blandt ekspertjury-deltagerne i det eksklusive selskab.

I de 20 år, som European yacht of the year er blevet kåret, har jurymedlemmerne uddelt sejlsportens ’Oscar’ til i alt 94 både. Mere end 400 yachter blev nomineret. De fleste præmieringer er gået til Frankrig, efterfulgt af Tyskland, Danmark og Italien.

Læs mere om de nominerede i Bådmagasinets trykte udgave #587, som udkommer ultimo september til abonnenter, og primo oktober i detail.

De nominerede, som du alle kan se herunder, vil blive test-sejlet og drøftet på efterfølgende redaktionsmøder af de 12 jurymedlemmer imellem, følgende steder:

La Rochelle

Arcona 50

Bestevaer 36

Contest 50CS

Cape Cod 767

Dufour 41

Maxus 35

Neel 52

Pointer 30

RM 1380

Sun Fast 30 OD

 

Port Ginesta

Bavaria C46

Elan Impression 43

Flaar 24

Hanse 410

HH44

Jeanneau Yachts 55

Oceanis 37.1

Outremer 52

Saffier se 24 lite

Shogun 43

XC 47

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *