fbpx

Løvernes Hule investor smider 1 mio i klargøringsfirma - se DR i aften

Inkluder i Newsletter: Ja

At få klargjort sin båd er blevet mere og mere populært blandt de nye sejlere - vinteropbevaring er også i vækst. Selv om en båd i sagens natur er bygget til at stå ude - også i sne og kulde, ja så vælger flere og flere at få deres kæreste eje under tag.

Det er alt sammen noget som virksomheden RenBåd på Ishøj havn har valgt at gøre noget seriøst ved. I aftenens udgave af Løvernes Hule på DR1, der kan du opleve teamet få følgeskab af 'Løven' Morten Larsen, som med en af de hidtil største investeringer på 1 million kroner for 10 procent af virksomheden hopper med om bord - altså med en valuation på 10 millioner kroner.

Thorborg er også med
Serieiværksætter Martin Buch Thorborg  har også set potentialet i RenBåd, og Thorborg får altså nu følgeskab af Morten Larsen

'I begyndelsen skulle vi bare lige se, om konceptet kunne bære. Men vi blev nærmest væltet over ende af de mange bådejere, der hvert år har hovedpine over den lidt bøvlede proces omkring bundrengøring, polering og motorservice. Desuden står mange bådejere uden mulighed for at få vinteropbevaret deres båd, og mange både ender derfor med at stå udenfor i regn og sne gennem hele vinterperioden. Med to store investeringer i hus kan vi nu for alvor begynde at brede os ud til selv de fjerneste egne af landet, og vi forventer derfor at skulle opruste markant i de kommende måneder og år, siger Alexander Mortensen, stifter af RenBåd i en pressemeddelelse.

For den senest tilkomne investor Morten Larsen er RenBåd en oplagt investering, fordi skaleringspotentialet er så enormt.

  • Jeg kender ikke nogen bådejere, der synes, det er hverken nemt eller sjovt at få taget båden op af vandet, fjerne skidt og alger og bruge endeløse weekender på polering og motorrenovering. Derfor vil jeg gerne bidrage med at få sat hele processen endnu mere på skinner, så vi i løbet af få år er at finde i alle danske havne, kommenterer Morten Larsen er manden bag takeaway-succesen Hungry.dk som han solgte i 2021 til tyske Delivery Hero.

Eksisterende investor Martin Buch Thorborg, der selv er bådejer, har også store forventninger til den fortsatte vækstrejse, som RenBåd står over for:

  • Markedet for bådklargøring er præget af sæsonarbejdere, enkeltmandsfirmaer, manglende kvalitetssikring og intet etableret brand på området. Det er et enormt stort og meget overset marked, og RenBåd er indtil videre kun blevet mødt med åbne arme af de mange danske bådejere. Det handler meget om convenience, og vi har tilmed en intelligent it-løsning under hele vores tilbudsgivning, så man er sikret en fast pris på opgaven. Ja faktisk er det lige så let at bestille service til sin båd, som det er at bestille pizza på Just Eat. Det er stort at kalde det en revolution i bådbranchen, men det er tæt på, slår Martin Buch Thorborg fast. Efter Morten Larsens investering ejer han sammen med sine forretningspartnere David Andersen og Rasmus Madsen godt 34 procent af RenBåd.

Området for bådklargøring er omfattet af en lang række krav til de midler, som man må bruge til at rengøre, rense, polere og pudse og virksomheden benytter sig kun af godkendte miljøvenlige produkter, oplyser de i pressemeddelelsen. 
Udvalgte artikler *