fbpx

Extreme: Team SAP sidst i 'medal race' og smider den samlede førsteplads

'Down, UP, and down again'…Det var noget af en elevatortur det danske Team SAP oplevede sidste weekend, hvor Extreme Sailing Series var nået til Barcelona, som tredje Act på årets Tour.

Teamet lagde en smule lunket ud, og lå efter de to første dage nummer fire, men en 'Super Saturday' ændrede helt klart udsigterne for en topplacering. Her sejlede teamet flere førstepladser hjem, og inden søndagens sejladser så det hele faktisk rigtig godt ud.

Kollision

To af de fire teams som kæmer i toppen af serien havde en kollision fredag, hvor RedBull forsøgte at gå bag om Oman Air, en manøvre som RedBull fejlbedømte hvilket kostede Oman Air tre sejladser hvor godtgørelsen blev taget i brug.

Søndag morgen så det så ud til at Team SAP skulle kæmpe om førstepladsen, og det gjorde det faktisk helt hen til sidste sejlads. Den sejlads tæller dobbelt, men lige præcis her var Team SAP så uheldige at slutte sidst, hvilket placerede dem på podiets nederst trin – en tredjeplads. En placering, man som forsvarende mestre, og i en fleet på kun seks både, ikke kan være tilfreds med, hvis overalt sejren skal forblive en mulighed.

Mister den samlede føring

Inden stævnet gik Team SAP ind som etter i den samlede stilling, den placering må de nu se overtaget af vinderne fra Barcelona, Team Alinghi – de to er dog placeret á point, og det er en lang sæson i nu, så intet er afgjort.

Efter stævnet udtrykte Team SAPs skipper Rasmus Køstner at de naturligvis var skuffede over kun at blive nummer tre, men at de valgte at se fremad, hvor de potente racere allerede sætter hinanden i stævne primo juli, hvor hele cirkusset mødes i Cascais, Portugal fra den 5. – 8.

Extreme Sailing Series™ 2018 overalt:

1, Alinghi (SUI) 33 point

2, SAP Extreme Sailing Team (DEN) 33 

3, Oman Air (OMA) 32

4, INEOS Rebels UK (GBR) 27 

5, Red Bull Sailing Team (AUT) 25 

6, Team México (MEX) 20