fbpx

Håndværker Cup: 12 af 17 både fra to klubber

17 Folkebåde, heraf en engelsk, sejlede sidste weekend deres traditionelle Håndværker Cup – som også var Sjællands Mesterskab – farvandet nord for Frederikssund lagde vand til dysten - arrangeret af Jægerspris Sejlklub, med udgangspunkt i Kignæs Havn.

12 af de 17 både kom fra to klubber, dels stillede værtsklubben selv med 6 både, dels stillede Kerteminde Sejlklub med 6 både. Det blev også mellem de to klubber, at mesterskab blev afgjort, og her var det Kerteminde-mandskabet Per Buch/Per Puck/Hans Schultz & mandskab som vandt med et forspring på kun 2 point til det lokale mandskab John Wulff/Erik Wulff/Benny Christensen.

Vindmæssigt var lørdagen til den friske side med 6-8 m/s middelvind og 11 m/s i pustene, mens søndagen blev afviklet i mindre men mere springende vind, mest fra nordlige retninger.

Klubben stillede med et hold på 16 banehjælpere og en af disse, Michael Rye Sørensen, som havde tjansen på topmærkebåden, fortæller om et par af sine oplevelser på banen om søndagen:

Stort vindspring kræver handling
Efter første opkryds i en sejlads søndag kommer der et større vindspring. Melding fra dommerbåden: Hiv ankeret op og vær KLAR til mærkeflyt STRAKS den sidste båd runder. Da dette er sket pisker vi hen til det gule topmærke og får det op. Melding fra dommerbåd: Det skal flyttes NU – NU – NU… der er kun kort tid.

Vi har ikke fået den røde afviserbøje op, men må afsted uden – den gule bøje skal på plads. Vi får ca. placering af dommerbåden. Da vindspringet er ca. 45° skal vi ganske langt – helt på tværs af fjorden. Og det gule mærke er jo en større oppustet ”gummitønde” som, dels er uhåndterlig, dels ikke er ”så sjov” at sejle 35-40 knob med.

Følgebåden med 60 HK får ”alt hvad den kan trække” og vi suser afsted med hyppige udbrud fra dommerbåden – hurtigere – det skal går hurtigere – fuld speed. Endelig kommer vi på plads ”ude midt i fjorden” og sætter det gule mærke. Så….Tilbage og hente den røde afviserbøje – og PUHA, vi når lige at komme tilbage til den nye position så vi kan lægge afviserbøjen tidsnok til de første både runder.”

håndværker cup 2022 04 2
Michael Rye Sørensen havde en travl weekend i mærkebåden fra Jægerspris sejlklub.

”Var det ikke topmærket, der lige kom flydende forbi…?”
”Vi sidder og slikker lidt solskin, men bemærker, at det er ”ligesom” det gule topmærke ikke ligger fast, men driver lidt. Vi kontakter dommerbåden, men de oplyser, at linen sagtens skulle kunne nå bunden på vores placering. Vi tager dog et tjek og det viser sig, at ankeret ikke når bunden. Måske er vi endt på en placering hvor vanddybden er 7-8 meter, så vi skynder os og får en ekstra blyline i og mærket flyttet til rette placering.”

Håndværker Cup 2022 Resultater.
Kort nyt

GC32, Lagos: Sehested & Co. slutter stærkt af

★ Test af motorbåd

★ Test af Bavaria SR36 - her får du et stort cockpit og masser...

Kort nyt

Norge: Kræver billigere brændstof i sommermånederne

Sejlsportsliga

Gyser i Aalborg - KDY vinder DM-ugen i sidste sejlads

★ Teknik

★ Vi har testet Orca - igen

Sejlsportsliga

Den populære J/70er udlånt til Rudkøbing Sejlklub

Kapsejlads

29er EM: Regerende mestre vil kæmpe for det

Kort nyt

Politi skuffet: Alt for mange sejlere tager for let på...

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?