fbpx

Finnjollerne sejlede Polyester Cup for 25. gang

22 Finnjolle sejlere, heraf 2 fra Norge, 1 fra Island, 1 fra Sverige og resten fra Danmark, fik en rigtig god weekend på vand og land i Kastrup, hvor Kastrup Sejlklub afholdt sit traditionsrige Finnjolle stævne for 25. gang. Det var sæsonens første stævne for klassen.

Som altid var der styr på tingene i Kastrup og et stort team sørgede godt for sejlerne. Der blev afviklet syv sejladser under udfordrende forhold med skiftende vind i et strømfyldt farvand, og med baner tæt under Kastrup Marina hvor tilskuere kunne følge sejladserne. Og under den afsluttende præmieuddelingen blev datoen for næste års stævne allerede annonceret til den 13.-14. maj 2023.

Erfarne Michael Staal fra Dragør vandt stævnet med en stabil serie, dog kun tre point foran Søren Kjær fra Veddelev. Fleet’en fra Veddelev var repræsenteret med otte sejlere, og her var det især Søren Kjær som imponerede med solide placeringer og et højt bundniveau. Han viste også, at man kan sejle med om topplaceringerne, selv om man vejer mindre end 80 kg, sejler i en jolle af andet fabrikat end de gængse - og så endda med et ældre sejl.

Veddelev sejlerne viste, at de har lært en masse under vinterens træning på fjorden, og endnu en af fjordsejlerne blev nr. tre, nemlig Peter Gudsøe.

Set over alle syv sejladser kan det konstateres, at 1.-pladserne blev fordelt på seks forskellige sejlere. Kun Jens Kristian Andersen – som blev samlet nr. fire - formåede at vinde to sejladser. Det viste to ting, dels at Kastrup er et udfordrende sted at sejle, dels at bredden i klassen fortsat er stigende. Specielt deltagerne fra Veddelev viste fremgang, og der er mere at hente når man træner intensivt.

Link til Stævneresultater. (ekstern pdf, red.)
Kort nyt

GC32, Lagos: Sehested & Co. slutter stærkt af

★ Test af motorbåd

★ Test af Bavaria SR36 - her får du et stort cockpit og masser...

Kort nyt

Norge: Kræver billigere brændstof i sommermånederne

Sejlsportsliga

Gyser i Aalborg - KDY vinder DM-ugen i sidste sejlads

★ Teknik

★ Vi har testet Orca - igen

Sejlsportsliga

Den populære J/70er udlånt til Rudkøbing Sejlklub

Kapsejlads

29er EM: Regerende mestre vil kæmpe for det

Kort nyt

Politi skuffet: Alt for mange sejlere tager for let på...

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?