fbpx

GRDR: Vinder trods flere uheld med vand i båden - se video-interview

Related Articles: GRDR: Status dag 6 kl 12 - spændende finale i Full-Crew inshore
Det blev Henrik Jørgensen og hans besætning om bord på Xp44eren Xbox, der sikrede sig den øverste plads på podiet i Garmin Round Denmark Race inshore 2022 for både med besætning. 


Båden der er hjemmehørende i Rungsted i Øresund gik over mållinjen klokken 17:26:34. onsdag den 22. juni og brugte dermed tæt på 4 døgn, 4 timer og 57 minutter. På turen rundt om kongeringet på indersiden - en bane med en teoretiske længde på 640 sømil. Det interessante er, at selv om Xbox havde hård bidevinde på hele strækket fra Bornholm til Langeland så foregik det på samme halse.

– Det var først på stykket op mod Lillebælt, at vi for alvor begyndte at krydse, fortalte Henrik Jørgensen efter sejladsen. 


Turens højdepunkter var for Henrik Jørgensen ikke én enkelt ting men i højere grad den læring, der er i at være sammen som besætning over så lang tid. 

– Vi er en blandet flok. Nogle har sejlet sammen i 20 år. Nogle er helt nye. Det her er en effektiv måde at få et team til at spille sammen på, sagde han. 
 
Blandt de mindre glorværdige øjeblikke var da besætningen opdagede, at der var løbet 600 liter vand ind i båden via toilettet - eller da det stod klar at en af gasterne om bord, var kommet til at åbne vandhanen og tømt det meste af ferskvands tanken - se nærmere forklaring i videoen herunder.  
 

Du kan se hele interviewet med Henrik Jørgensen her:  

Se også fotos i galleriet herunder. Teamet på 'sejrs-billedet' udgør: Bagerst fra venstre, Lasse Grønborg, Jens Almdal, Henrik Grønborg, Brian Hanekost, Henrik Jørgensen - forreste række: Christian Grønborg, Henrik Buch, Glenn Retz, Bo Chidekel


GalleriSeneste nyheder

Kapsejlads

Contender: Armbrust skal forsvare titlen på Attersee

SailGP

Nathan Outteridge - back in the game

Tursejlads

Ny rekord for antal gæstesejlere til solskinsøen

Kort nyt

BB10M DM: 21både klar til at dyste om titlen

Kort nyt

Klitmøller klar til DM for livreddere

Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show: Princess med største stand 'ever'

Motor

Video: Ny 45m superyacht brød i brand

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?