fbpx

GRDR: Endnu en båd først hjemme...og endda i ny rekord

Med både Inshore og Offshore - Singlehanded, Twohanded, og med 'Full-crew' - så kommer bådene ind som 'første båd', i deres løb, selv om 'første båd' har været fejret nogle gange, inden for det seneste døgn på broen i Aarhus.

I nat gjalt det så Claus Cato - første deltager i mål i Inshore Single Hand.

Det var en træt og glad skipper, der blev modtaget af sin hustru på kajen i Aarhus tidligt torsdag morgen. Claus Cato i Archambault 35’eren, Emily, er første single hand sejler på inshore banen i mål, efter en tur på omkring 760 sømil rundt om Danmark.

- Min største bekymring på sidste etape var strømmen i Lillebælt, fortæller den glade vinder, der er debutant som single hand sejler. Han tog afsted fra Rødby Havn natten til onsdag kl. 03.35, efter den obligatoriske hvilepause på otte timer. Forud har sejladsen været præget af voldsomt vejr i Kattegat - lige som turen over Østersøen og omkring Bornholm, hvor en del GRDR-deltagere har måtte give op.

De seneste døgn er det dog mest manglende vind, der har været en udfordring, og Claus Cato var heldig, da strømmen vendte, og var med ham, netop da han passerede Fredericia på sidste etape gennem Lillebælt i svag vind fra vest.

- Man har det hele for sig selv, når man sejler om natten. Og undres over, hvor hurtigt tiden går, når man er alene om alt og konstant skal være forberedt på det, der venter forude, beretter Cato.

Både spiler og genaker blev luftet på vej til Aarhus, og som en af de eneste deltagere, har den debuterende single hand sejler ikke haft større skader undervejs.

- Det var mit mål at opleve, hvordan det er at sejle så langt alene, og det har været en rigtig god oplevelse.

De fire sidste singlesejlere i inshore feltet forventes at ankomme Aarhus de næste par døgn, sammen med de sidste fem besætninger, der deltager i inshore 2Star og full crew. Alle deltagere skal nå i mål inden lørdag kl. 18.00, hvor singlesejlerne er stærkt udfordret af tidsbegrænsningen på 36 sejladstimer i træk.

Claus Cato klager dog ikke over, at der nu er udsigt til en tur i køjen, og om succesdebuten som singlehand sejler, skal følges op, vil han endnu ikke tage stilling til - Her skal ryddes op, og så skal jeg sove!

 claus cato 2
Så fredeligt så det ud, da vinderen af Garmin Round Denmark Race i inshore singlehand, Claus Cato fra Hou, gik i mål i Aarhus, tidligt torsdag morgen. Foto: Morten Brandt / mobil
Seneste nyheder

Kapsejlads

Contender: Armbrust skal forsvare titlen på Attersee

SailGP

Nathan Outteridge - back in the game

Tursejlads

Ny rekord for antal gæstesejlere til solskinsøen

Kort nyt

BB10M DM: 21både klar til at dyste om titlen

Kort nyt

Klitmøller klar til DM for livreddere

Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show: Princess med største stand 'ever'

Motor

Video: Ny 45m superyacht brød i brand

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?