fbpx

Mesterskab kan følges på tætteste hold - færge bruges som tribune

Inkluder i Newsletter: Ja

Publikum får mulighed for at komme helt tæt på såvel både, som de enkelt teams, når der kommende weekend dystes om de Danske- og Nordiske mesterskaber for H-både i Struer.

Det er den gamle Venø-færge, der under mesterskaberne kommer til at fungere som flydende tribune, og sejler publikum helt tæt på kapsejlads-banen i Limfjorden.

- Venøsund, som den gamle færge hedder, drives i dag af et færgelaug. De har indvilget i at lade den bevaringsværdige bilfærge fra 1931, sejle med gæster under mesterskaberne, fortæller stævneleder Otto G. Jensen, fra den arrangerende forening, Struer Sejlklub.

Venøsund vil to gange om dagen tilbyde sejlture til bugten ved Struer, hvor banerne bliver placeret. Fra færgen vil der være fint overblik over såvel start som afslutning på de mange sejladser, der gennemføres i forbindelse med mesterskaberne.

Tracking og TV fra sejladserne
Fra land vil der også være mulighed for at følge slagets gang - alle deltagende H-både er nemlig udstyret med tracker.

- Vi tilbyder publikum, at de kan kigge med på en større Tv-skærm ved vores klubhus på havnen. Eller nysgerrige kan sidde i sofaen hjemme i stuen og følge med på vores hjemmeside, som vi streamer tracking-signalet til, fortæller siger Otto G. Jensen videre. Der vil ligeledes være mulighed for at følge konkurrencerne i TV. Samtlige dage sender TV MidtVest et 30 minutters sammendrag fra H-båds mesterskaberne. Der vil være interviews med deltagerne, reportage fra sejladserne samt opsamling med eksperter, der perspektiverer dagens begivenheder.

Politikere bag roret
Det er dog ikke kun H-båds sejlere der kommer på vandet. Struer Sejlklub har, som et lille event, arrangeret en mini-kapsejlads med politikerne i Struer Byråd. Sejladsen gennemføres lørdag, hvor der også er Sansefestival i Struer.

- Afhængig af vejret håber vi, at dette arrangement kan gennemføres i havnebassinet i Struer. Det vil udfordre politikerne endnu mere, og gøre det publikumsvenligt for de mange gæster, der forventes at komme til Struer denne weekend,
slutter Otto G. Jensen fra Struer Sejlklub.

De danske og Nordiske mesterskaber åbnes officielt i mmorgen fredag den 19. august om formiddagen. Det er Struer Kommunes borgmester, Mads Jakobsen, der sammen med formanden for Struer Sejlklub, Bo Bjerre Dam, skyder sejladserne i gang.

Kort nyt

Ny udstilling: Små skibe - store fortællinger

Kapsejlads

Star VM: Ramt af to dages vindstille..!

Kapsejlads

WWMRT: Se finalerne fra 'roof-top' terrasse

Tursejlads

Skærgården: Forbud mod ankring i naturhavne kan være på vej -...

Kort nyt

Delfinen Lucas som en påmindelse om at passe på naturen

★ Artikel

★ Masser af sjov og aktiviteter i Roskilde Sejlklub

Kort nyt

Gode råd at hente, hvis du ejer et gammelt træskib

Kort nyt

Det er ikke kun politiet, der patruljerer på vandet - se...

★ Artikel

★ Mindste båd over Atlanten - Less is more

Branchenyt

Ny tøjkollektion fra Elvstrøm - SailWear ser dagens lys

Udvalgte artikler *