fbpx

Contender: Armbrust skal forsvare titlen på Attersee

Sønderjyden Jesper Armbrust vandt sidste sommer sin første store titel, da han efter flere podiepladser ved både EM og VM i Contenderklassen endelig kunne stille sig øverst på skamlen ved EM. Nu skal den titel forsvares, når der næste uge, fra den 21. - 25. august skal sejles EM på Attersee i Østrig.

Sammen med Jesper drager yderligere fire Contender-sejlere fra Danmark afsted mod søen i det nordlige Østrig, hvor slaget skal stå. Det danske hold ser således ud:

- Jesper Armbrust, Aabenraa Sejlclub
- Søren Dulong Andreasen, Hellerup Sejlklub
- Frank Hinsch, Hellerup Sejlklub
- Olga Henneberg, som godt nok har et tysk pas, men stiller op for Hellerup Sejlklub
- Jon Møgelhøj, Skovshoved Sejlklub

Danske favoritter
Særligt Søren Dulong Andreasen må sammen med Jesper regnes som et par af de store medaljefavoritter. Søren har været en del af verdens contenderelite i mange år og er også tidligere verdens- og europamester. Desuden har han rekorden som den der har vundet det store Kieler Woche-stævne flest gange – foruden de 18 gange han har vundet DM herhjemme.

Den største trussel mod en dansk guldmedalje er nok den lille lette tysker – og nuværende verdensmester – Max Billerbeck, som de færreste kan følge med i let vejr. Derudover er italienerne altid giftige, når der sejles på bjergsøer. Senest har bådbyggeren Luca Bonezzi vist styrke, da han her i juli tog det italienske mesterskab i et felt der talte både gode tyskere, schweizere og italienere. Feltet tæller desuden den store englænder Simon Mussell, som tidligere har vundet VM – og han er virkelig svær at følge med, hvis det blæser rigtigt meget.

Sidste år, da Jesper tog sin europamestertitel, blev det til en ret suveræn sejr i næsten hjemligt farvand i Østersøen nord for Rostock. Det bliver spændende at se om Jesper kan gentage dette, når det i stedet foregår på en sø i Alperne.

Efter dette EM vil det næste store europæiske contender-event være på dansk jord, når der i juli 2023 skal sejles VM i Kerteminde.

Link til stævne-website her.
SailGP

Highlights fra Cadiz

World Match Racing Tour

KDY Match Racing tilbage på verdenskortet - fra 0 til Grade 1...

Kort nyt

Orkan i Florida: Bådejere trodser vejret og sejler ud - se...

World Sailing

Russiske og hviderussiske officials taber appel - forbliver...

Kort nyt

Forbud mod sejlads ved de tre gaslækager i Østersøen

Surf

Caroline Küntzel vinder APP World Tour i Sydkorea

★ Artikel

★ Design: Er den grimme ælling også den hurtigste?

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?