fbpx

Gør dig klar til Route de Rhum 2022! - Starten udsat til tirsdag/onsdag

Related Articles: Francis Joyon går efter Grand Slam, Helt vanvittig afslutning på Route du Rhum - kun syv minutter mellem de to første - se video, Route du Rhum – ikke kun for franskmænd
Inkluder i Newsletter: Ja

I havkapsejlads er der nogle ganske få sejladser, der virkelig fortjener den ofte slidte betegnelse "legendarisk".
En af dem er Route de Rhum.

Hvert fjerde år starter stort set alle de bedste professionelle singlehandsejlere i verden fra St. Malo i Frankrig. Målstregen ligger ud for Point de Pitre på Guadeloupe. Imellem de to punkter er der 3.542 sømil.

image 4

138 både
2022 er RDR-år, og starten går nu på søndag kl. 13.

Opdateret lørdag middag: Starten er, grundet voldsomt vejr - udsat til tirsdag el. onsdag (nærmere info følger, red.) - men det ændrer ikke ved at de 138 fartøjer og hold er gearet op til højeste beredskab, og Race Village i St. Malo har allerede længe været prop fuld af fans. De fleste er franskmænd, mange af dem betragter netop den her sport som deres nationalsport, og de mest kendte deltagere er nationale helte.

Seks klasser
Route de Rhum indeholder seks klasser: Ultim 32/23, IMOCA, Ocean Fifty, Class 40, Rhum Multi og Rhum Mono. Altså, tre klasser for både med kun et skrog, og tre klasser for både med flere skrog (overvejende trimaraner).

37 IMOCA, 55 Class 40!
Ret opsigtsvækkende er det, at hele 55 både stiller til start i Class 40. Her er den såkaldte scow bow blevet et hit, efter at vinderen for fire år siden havde den meget specielle brede snude, som får skroget til at ligne en gammel Flipperjolle. Hele 30 af bådene i klassen har nu den skrogfacon.

Lige så vildt er det, at hele 37 IMOCA’er er på startlinjen. For IMOCA-sejlerne er RDR en milepæl i deres forberedelser mod det helt store dyr i åbenbaringen: Vendée Globe, singlehand jorden rundet i netop IMOCA-klassen. Vendée Globe starter om et år.

image 2

Ultim i rekordfart?
Ellers er publikums øjne rettet mod de vanvittige, foilende 100 fods Ultim-trimaraner, som helt sikkert bliver de første, der når til Guadeloupe. Der er otte af dem, og mange vil følge særlig godt med med i kampen mellem Charles Caudraulier (Edmond de Rothschild), Francois Gabart (SVT Lazartigue) og Francois Joyon (IDEC Sport). Sidstnævnte er sejladsens grand old man, og vandt for fire år siden – endda med samme båd. Rekorden satte han også ved samme lejlighed: Den lyder på 7 dage, 14 timer, 21 minutter og 47 sekunder. Og igen: Vi taler altså om 3.542 sømil!

Allerede kort efter start ser det ud til at feltet møder et rigtig hidsigt lavtryk. Foreberedelserne er allerede i fuld gang...

Følg Route de Rhum 2022 her

Video:


Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *