fbpx

Palby Fyn Cup: Det blev en lang tur - 'finte' uden om Langeland holdt ik'

Related Articles: Palby Fyn Cup - følg bådene rundt
Inkluder i Newsletter: Ja

Det blev som beskrevet før starten på Palby Fyn Cup en flot fredag, og med en vejrudsigt hvor det var ganske tydeligt at vinde ville dø ud på eftermiddagen, valgte stævneleder Poul Erik Nielsen at sende de 264 deltagere styrbord rundt – altså mod Fyns Hoved og ned gennem Lillebælt.

Det skulle vise sig at være ganske fornuftigt – her havde deltagerne luft til de ramte Svendborgsund, og den klassiske, men gude-smukke vindstille nat i Svendborgssund var uundgåelig. Se foto i galleriet herunder, af Kasper Wedersøe.

Uden om Langeland
Den udfordring havde Quorning i hans Dragonfire luret, og på snu vis, forsøgte han i år at sejle uden om Langeland - en ’finte’ som i starten så ud til at holde, men senere løb også Quorning tør for vind, og måtte erkende, at dem som havde sejlet den traditionelle vej ind gennem Svendborssund også fik luften først, og stak af. 

Her på redaktionen måtte vi lige forhører os, om det nu også var tilladt, og som det fremgår af nedenstående video, så var Quorning også selv lidt i tvivl, men havde fået 'go' fra løbsledelsen inden start. Det var altså ikke nogen impulsiv handling under vejs, men ganske velovervejet - ideen havde i hvert tilfælde været der fra start.

Første båd i mål blev trimaranen 'Just Like 7 Heaven' med Bo Hasseriis og Peter Bolvig, som skulle bruge 25 timer 9 minutter og 7 sekunder.

Se video fra ’første båd i mål’

Link til resultatliste på 'lang bane' (den traditionelle, red.) 


Galleri

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *