fbpx

Harboe Cup: Skælskør Amatør-Sejlklub er klar til årets helt store 'afdansningsbal'

Inkluder i Newsletter: Ja

Skælskør Amatør-Sejlklub arrangerer igen i år Harboe Cup for en lang række jolleklasser. Det bliver som sædvanligt et stort jollestævne, hvor der vil være deltagelse af 12 forskellige jolleklasser. Fra de yngste på 9-10 år i Optimist C rækken til de ældste i Europe og ILCA7 klasserne, kommer der igen ca. 300 sejlere + forældre, trænere og tilskuere til Skælskør næste weekend.

Der sejles blandt andet om DM for både den olympiske ILCA 6 klasse for kvinder og ILCA 7 klassen samt ungdoms DM for Tera Sport. Derudover skal der kåres yderligere fem klassemestre - hvilket kan betragtes som det samme som DM, blot uden officiel titel.

Blandt de største
Stævnet er specielt fordi det både er et stort stævne - altid blandt de to største jollestævner i Danmark - og fordi det ofte er afslutningsstævnet for fleste sejlere. Mange føler at stævnet er ligesom tre mindre og hyggelige stævner, hvilket især for begyndere i Optimist C, gør det til en god og tryg oplevelse.

Der sejles på Skælskør Nor, Fjord og ud for Kobæk Strand og der vil være rig mulighed for at se jollerne sejle, eller blive klargjort før og efter sejladserne. Oplevelsen for sejlerne ved Kobæk Strand og Skælskør Nor er speciel fordi de normalt sejler ud fra en havn. Der kan de søsætte jollen ved en bro, uden de skal i vandet først. Men når sejlerne ved Kobæk strand eller på Noret skal starte, så sker det jo fra stranden/bredden og dermed når sejlerne at få et dyp i vandet først.

Optimistjollerne som sejler på Fjorden, søsætter som normalt fra Skælskør Amatør-Sejlklub. På Skælskør Nor sejler Tera Sport, Tera Pro og Feva jollerne søsættes lige ud for Skælskør Plejecenter. Lørdag går første start kl. 11.00 på alle baner, mens første start søndag er kl. 10.00. 

Resultater og præmieoverrækkelse forventes at være klar søndag eftermiddag mellem kl. 15.30 og 17.00 afhængig af vejret. Langtidsudsigterne ser fornuftige ud, og sejlklubben håber at vindstyrken som loves holder. 

De u-undværlige 
Heldigvis har sejlklubben mange frivillige og imponerende 120 personer er klar til at sørge for at lægge baner til sejlerne, stå for forplejning gennem hele weekenden og sørge for logistikken både før, under og efter stævnet. Ud over de mange frivillige står samarbejdspartnere og sponsorer altid klar når Harboes Bryggeri og Skælskør Amatør-Sejlklub inviterer til 'afdansningsbal' på vandene omkring Skælskør. Uden denne store hjælp fra Slagelse Kommune og de mange sponsorer, ville klubben ikke kunne få stævnet til at hænge sammen.

De mange støtter og samarbejdspartnere tæller blandt andet Pro-Safe A/S, Orkla A/S, Smartos Telte, One Sails, Palby Marine, Winner Optimist og Aarhus Seashop. 

Galleri

Kapsejlads

Nations VM: Live fra semifinalerne - kl. 12:45

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *