fbpx

WWMRT: Se finalerne fra 'roof-top' terrasse

Related Articles: Mon Coutts er ved at være træt af Ben Ainslie?, Sir Ben Ainslie og hans GBR-team på grund - foils smadret, tvivlsom til start fredag!
Inkluder i Newsletter: Nej

Så er det i dag at sidste afdeling på årets Womens World Match Racing Tour starter, og det er med KDY som vært, afviklet fra Skovshoved Havn - og her er det værd at bemærke, der sejles ikke det sædvanlige sted, men denne gang syd for havnen, altså mod Hellerup.

For en sikkerheds skyld, så kontaktede vi her på Bådmagasinet, stævneleder Bjarne Patuel Nielsen, for lige at sikrer os, at der er styr på 'stenen' tæt på land syd for havnen, som mange sejlere har stiftet bekendtskab med gennem tiderne - sejlerne skulle jo nødigt lave en 'Ben Ainslie'...

For dem som ikke lige husker hvad sådan en går ud på - så var det da den rutinerede Ainslie sejlede uden for afmærkningerne ved sidste års SailGP ud for København, og smadrede sin F50'er mod nogle sten som lå bag dobbelt afmærkning. Stævneleder Bjarne Patuel Nielsen kunne over for Bådmagasinet bekræfte, at - citat: 'stenen er der styr på...'

Roof-top
Men den nye baneplacering syd for Skovshoved Havn, så vil der være en gylden mulighed for at besøge Halgodt - det populære område med madvogne, som med deres 'roof-top' terrasse er genialt placeret i forhold til sejladserne, og kan man samtidig få serveret lidt godt til at stille sult og tørst, er der vel næppe et øje tørt?

Otte teams
Da stævnet rangeres som et Grade-1, skal der sejles over fire dage. De otte teams starter i dag over middag med første Round Robin, og så går det ellers derud af på klassisk Match Race maner. Otte teams til et Grade-1 stævne kan virke som et noget amputeret felt, og flere teams har da også måtte melde afbud af forskeligge årsager. Graviditet - og løbet tør for penge er blandt forklaringerne som vi erfarer her på redaktionen. 

De seks af de otte teams er at finde på verdensranglistens Top-10, det syvende hold er nummer 12, og uden for 'rangering' er sidste team med come-back skipper Camilla Ulrikkeholm Klinkby. Det skal blive spænde at se om Team Ulrikkeholm kan blande sig i top-striden, efter nogle år på sidelinjen.

Tidsplan for race:
Torsdag 14:00 - 18:00
Fredag 10:00 - 16:00
Lørdag 10:00 - 16:00
Søndag 10:00 - 15:00 Live kommentering på land søndag fra kl. 11:00 - 15:00

Der vil være to x præmieoverrækkelser. Det ene for vinderen af KDY Women’s Match Race 2023 - og det andet for kåring af Tourens top-3 2023, hvor formand for kultur, unge og fritid i Gentofte kommune Anne Hjorth vil stå for overrækkelsen.

Da hverken nummer 3-4-5-eller-6 på 'Leaderboardet' er med i Skovshoved, så vil overalt sejren på årets Tour blive et opgør mellem nummer et og to - bliver det Celia Willison eller Anna Østling der kan løfte pokalen. Det ved vi meget mere om efter søndagens finale. 

Kom forbi og hep på de tre danske teams, tag flag med og giv jeres fulde opbakning som kun vi danskere kan til sport.

De danske skippere
Lea Richter Vogelius: Team Kattnakken DK

Kristine Mauritzen: Those Seagulls

Camilla Ulrikkeholm Klinkby: Team Ulrikkeholm


Galleri

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *