fbpx

SSL Gold Cup, Nations VM: Danmark med overraskende holdopstilling

Related Articles: Lær navnet, SSL Gold Cup - det kommer du nemlig til at høre mere om..., SSL Gold Cup aflyst: Jonas Høgh til Bådmagasinet, 'det er skuffende'...
Inkluder i Newsletter: Ja

Der sejles for første gang om det officielle VM for nationer, når Gran Canaria de næste tre uger lægger vand til finalesejladserne i SSL Gold Cup, hvor Danmark er seedet helt fremme hvor der skal kæmpes om en kvartfinaleplads.

Det er blandt andet på grund af Anne-Marie Rindoms flotte placering på den ny-etablerede samlede verdensrangliste, at Danmark, sammen med syv andre lande sidder over helt frem til 1/8-dels finalen, som sejles fra den 27. november.

De syv øvrige 1/8-dels-finale-deltagere som vi allerede nu kender er: Spanien, Storbritannien, Tyskland, Holland, New Zealand, Australien og Italien. De to øvrige lande i hver af de 8 grupper findes over de næste par uger.

For, allerede fra i dag - den 10. november vil hold fra 40 lande dyste i finalefasen, som arrangørerne forventer vil blive set af et million-stort publikum verden over.

Det er, som nævnt, første gang der sejles om den internationale titel - et SSL Gold Cup VM for nationer som vil blive afviklet i et ny spændende og innovativt format. Det ligner det mange kender fra fodbold-VM.

Blandt de mange prominente holdkaptajner finder vi f.eks. den spanske dobbelte OL-medaljevinder Luis Doreste – den legendariske Laser-sejler Rober Scheidt fra Brasilien, den britiske skipper Ian Williams, den norske verdensmester i Star Eivind Mellemby, svenske Max Salminen, Rod Davis fra New Zealand, og så fremstår Jonas Høgh-Christensen stadig som den danske kaptajn på stævnets website, men Bådmagasinet kan oplyse, at Jonas Høgh-Christensen har trukket sig.

Jonas Høgh-Christense er ikke længere kaptajn på det danske team. Det forlyder at Jeppe Borch skulle have overtaget stafetten – men Jeppe oplyser her fredag morgen til Bådmagasinet, at det desværre ikke lykkedes for dem at stille et hold, hvorfor Jeppe nu har givet stafetten videre til Claus Høj Jensen, som på ganske kort tid er lykkedes med at samle et hold der er klar til at rejse til Gran Canaria – en blanding af rutinerede sejlere samt unge stærke talenter.

Den danske båd stiller op med Frederik Korsgaard som kaptajn og rorsmand Claus Høj Jensen samt crew: Frederik Dahl Jensen - Jacob Guhle - Morten Harmsen - Skipper Hermansen - Kristian Præst samt Mads Christian Taatø.

Der sejles i RC44 – til lejligheden guldbelagt med folio og omdøbt til SSL47 One-Design. Bådene er ikke umiddelbart bygget om, så mon ikke de måler bovsprydet med, når den er vokset tre fod?

Star-sejlere bag
Historien og filosofien bag Star Sailor League – en serie af Starbåds-sejladser, skabt af en gruppe olympiske sejlere i 2013 under mottoet - "af sejlere for sejlere" – har udviklet formatet for SSL Gold Cup – hvor nationer dyster om VM. De enkelte teams skabes ud fra en verdensomspændende rangliste, som man også kender det fra tennisverden. Alt samme noget du tidligere har kunnet læse om her på Bådmagasinet - se relaterede artikler.

SSL Gold Cup er godkendt af World Sailing som et officielt VM for nationer, og vil altså for første gang finde sin vinder på Gran Canaria primo december.

Du vil hver dag kunne følge sejladserne på Youtube, fredagens sejladser får du her:


Galleri
Udvalgte artikler *