fbpx

Nations VM: De sidste hold er klar til 1/16-dels finalerne - se video og fedt galleri

Related Articles: Lær navnet, SSL Gold Cup - det kommer du nemlig til at høre mere om..., SSL Gold Cup aflyst: Jonas Høgh til Bådmagasinet, 'det er skuffende'..., SSL Gold Cup, Nations VM: Danmark med overraskende holdopstilling
Inkluder i Newsletter: Ja

Det er altså ikke hver dag at sejlsporten ser noget nyt og spændende. Det er ikke desto mindre tilfældet på Gran Canaria, hvor VM for 'ægte landshold' kan vi vælge at kalde Nations VM - altså hvor samtlige sejlere om bord er fra samme land, er i fuld gang.

Det er den såkaldte SSL Gold Cup, som afvikles for første gang, efter lidt startvanskeligheder sidste år - men det gør ikke titlen og formatet samt hele ideen bag mindre spændende.

For VM for nationer er godkendt af World Sailing, og formatet er, som mange kender det fra VM i fodbold, hvor der er blevet sejlet 'kval-runder' rundt omkring i verden. Sejlerne fra de enkelte nationer vælges fra en rangliste som man kender det fra andre sportsgrene, f.eks. i tennis eller golf, og som tidligere nævnt, så skal alle sejlere om bord være fra samme land, ganske interessant.

Kollektivt afbud?
Nogle kan måske sidde tilbage med tanken om et kollektivt dansk afbud, for Jonas Høgh-Christensen har tidligere udtalt til Bådmagasinet, "Jeg har Anne Marie Rindom på roret, Jonas Warrer på taktikken, mig selv på storsejlet og Katja Salvskov på spileren, så håber jeg at få Kamp, Kirketerp og Hviid med samt Lin og C.P - der også har ‘kvallet’ via ranglisten. Det vil være et super stærkt hold og måske de bedste sejlere vi har skabt de seneste 10-15 år."

Men ingen af de nævnte er at finde på det danske team, som til gengæld består af et måske mere homogent og sammensejlet team med den mangedobbelte verdensmester Claus Høj-Jensen som rorsmand.

Fedt format
Man har altså ikke mulighed for lige at hyre en 'rockstar' som rorsmand, eller et par muskelbundter til at 'grinde' - er der afbud, skal man lade pladsen gå videre til næste fra samme nation på ranglisten, og den her turneringsform vil helt sikkert være med til at skabe opmærksomhed for sejlsporten verden over.

Det åbner en mulighed for mere a'lmindelige' sejlere også har noget at gå efter, frem for det udelukkende er for de top professionelle som i andre serier, hvor 'muldvarpen' skal være loadet med millioner af $ for at kunne deltage.

Danmark sidder over
Der går lidt tid før Danmark skal i kamp. Det danske team træder ind i 1/4-finalerne, som afvikles om 12 dage, fra den 27. november til 1. december.

Indtil videre, så skal 16 hold i kamp de næste fire dag - du får de fire grupper og hvem der har kvallet via linket her.

Se highlight fra 1/32-dels finalerne og de første sejladser på Gran Canaria her - og en masse fede fotos fra de første dage på Gran Canaria i galleriet under.
Udvalgte artikler *