fbpx

Nations VM: Tændt dansk team - en blanding af rutine og talent

Related Articles: Lær navnet, SSL Gold Cup - det kommer du nemlig til at høre mere om..., Nations VM: De sidste hold er klar til 1/16-dels finalerne - se video og fedt galleri, Nations VM: Her er forskellen på RC44 og SSL47, Nations VM: Hvem skal Danmark møde i 'kvarten'?, SSL Gold Cup, Nations VM: Danmark med overraskende holdopstilling
Inkluder i Newsletter: Nej

Bådmagasinet havde fornøjelsen at møde det danske team, som lørdag morgen drager til Gran Canaria for at repræsenterer Dannebrog ved det nye spændende Nations VM.

Og vi skal da lige love for det var et ’tændt’ dansk team fuld af gå-på-mod, med en spændende blanding af rutine og talent. Claus Høj-Jensens rutine og erfaring som rorsmand kan vise sig at blive guld værd i det stærke felt, hvor de blandt andre skal møde britiske Ian Williams i kvartfinalen, og hvor det danske team skal deltage i mandagens første runde som starter kl. 11:30,

Formatet
Der sejles kun én sejlads hver dag i de enkelte fire grupper, og hver dag i en anden båd end dagen før, ligesom tidspunktet skifter i et rullende program. Alle teams får lov til at starte tidligt på dagen – to midt på dagen, og så også sidst. Fjerde og sidste sejlads tæller dobbelt, og i tilfælde af to teams skulle slutte á point, vil det være bedst placeret i sidste sejlads som afgør, hvem der får lov til at gå videre. Skulle fjerde sejlads - gud forbyde det, ikke blive gennemført, vil en klassisk count-back afgøre hvem der går videre i tilfælde af pointlighed. 

Ønskescenarie - mellemluft
Claus Høj-Jensen kunne godt tænke sig at starte i mellemluft, og til Bådmagasinet udtalte den rutinerede rorsmand ’jeg tror ikke vi skal have for meget luft – og vi skal heller ikke have for lidt luft, Claus Høj-Jensen har naturligvis fulgt med i hvordan de andre teams har klaret sig og fortsatte ’jeg kunne godt se hvor svært de andre hold havde det i den der lette luft – og hvis vi kommer derned og starter op i 10 m/s+... jeg tror nu godt vi kan håndtere det, men jeg tror vi så vil få vores sag for’.

Der er som sådan ingen teams som har haft træningstid i båden, men omvendt – de hold som kommer ’bagfra’ – altså dem som er gået videre fra 1/32- og 1/18-dels finalerne har jo pludselig fået en del tid i båden, som kan være til deres fordel. Der er teams som er gået videre fra start, og de har efterhånden 12 sejladser i bagagen, hvilket godt kan gøre dem ’giftige’!

Det danske hold er stærkt!”
Gitte Busch, formand for klasseorganisationen Danske H-Bådssejlere var også tilstede torsdag. Hun er ikke i tvivl, når hun kommer med sit bud på, hvor det danske hold står styrkemæssigt.  

Når vi ser på det faktum, at Claus Høj Jensen rangerer som den bedst placerede danske rorsmand for kølbåde, (på ranglisten, red.) - så er valget af ham til at repræsentere Danmark jo helt oplagt - det understøttes af, at det generelle niveau i klassen herhjemme er ekstremt højt og ser vi f.eks. på resultaterne fra det seneste VM i Italien, så var der hele fem danske både i top 10 og Danmark tog både guld og bronze”.

Som du kunne læse her på Bådmagasinet torsdag, så er båden gjort en smule mere enkelt at sejle. Men der er stadig et stort spring i størrelse fra H-Båden der er 8,28 meter lang til RC44, som måler 13,35 m og oven i det har forholdsmæssigt langt mere sejl.

Det er ikke bare en båd man lige drejer rundt – den går i stå, og når vi har set at en vending hurtigt koster 20 meter - de er lang tid om at få den op i gear igen, så for vores vedkommende gælder det om at komme godt afsted i starten med fri luft, og så tage et godt langt ben med fart i båden’ udtaler og vurderer Claus Høj-Jensen.

Det bliver de klassiske dyder som boatspeed- og handling, og her vurderer teamet, at deres kendskab til hinanden, og den gode ånd samt team-spirit, kan få afgørende indflydelse på hvor langt teamet kan komme på Gran Canaria.

Vi følger naturligvis op med Nations VM, og du vil hver dag fra på mandag, kunne finde Live-feedet til danskernes sejlads på Gran Canaria.

 
Udvalgte artikler *