fbpx

Nations VM: Uden vind og erfaring med båden er det svært

Related Articles: Nations VM: Droner - Onboard - Closeup fra vandet - Grafik - det holder 100..., Nations VM: Her er forskellen på RC44 og SSL47, Nations VM: Lyn portræt af rorsmand Claus Høj-Jensen, Svær start for Danmark
Inkluder i Newsletter: Ja

Det er svært at sejle kapsejlads uden vind, og så især når man aldrig tidligere har sat sine sejlersko om bord på lige præcis den båd, som er udvalgt til Nations VM.

Det måtte det danske team sande, efter de tirsdag faldt for tidsgrænsen, og blev noteret som DNF med 0 point til følge.

 'Arr that’s not fair' kunne man tydeligt høre Claus Høj Jensen råbe til den RIB som sejlede den danske båd i møde få hundrede meter før mållinjen, da tidsfristen på 15 min. til første båd blev overskredet.

Det var lige præcis på det tidspunkt, hvor der kom små såkaldte 'kattepoter' på vandet, og den danske båd nærmerede sig styrefart..! Men regler er nu en gang regler, og der var da heller ikke mere 'brok' fra det danske team som har fået noget af en udfordring på Gran Canaria.

Træningsdag uden vind
Mandagens første sejlads var første gang det danske team satte deres sejlersko på en RC44  til lejligheden omdøbt til SSL47. Teamet havde fået tildelt en træningstime søndag, men her var der også vindstille, så de fik aldrig hevet hjem i skøderne - og da de andre danske sejlere, som deltog i et tidligere planlagt træningsstævne i Schweiz havde valgt et kollektivt afbud - ja, så var 1/4-finalens første sejlads mandag - første gang det danske team skulle prøven båden!

Under grænsen
To sejladser i noget der minder om vaccum, hvor vi maks. har oplevet 2-3 m/s har været på grænse af hvad arrangørerne kan forsvare, og det var da heller ikke alle runder der blev gennemført tirsdag, hvor - i vores øjne, der slet ikke skulke have været sejlet. Med en bedre vejrudsigt de kommende dage, og en reservedag fredag, er det svært at forstå hvad reservedagen ellers er planlagt til, hvis ikke den skylle bruges i dette tilfælde?
 

Bådmagasinet fangede Claus Høj-Jensen på mobilen efter dagens 'sejlads' og en hudløs ærlig rorsmand måtte erkende, at det er svært.

'I de meget udfordrende forhold, og så uden nogen form for rutine i båden er det meget svært - nogle minutter inde i anden sejlads på første kryds, var det første gang jeg følte jeg kunne mærke båden' udtalte Høj-Jensen, og fortsatte 'nu ser vi frem til nogle dage med vind, jeg kan klart mærke en stejl læringskurve, og humøret om bord er super godt, så vi er klar til at forfølge de muligheder der dukker op'.

Onsdagens sejladser vil være præget af dem som manglede at få sejlet tirsdag. Både gruppe 2 & 3 fik ikke gennemført deres anden sejlads, og vi må gå ud fra de skal sejle, før den danske båd kommer i kamp, vi følger naturligvis op med dagens program, stay tuned...

Vi 'fangede' lidt situationer fra anden sejlads, hvor bådene dårligt kunne krydse startlinjen - på et tidspunkt på første opkryds fører den danske båd, men det var den anden side der kom stærkt igen. Se i galleriet herunder:


Galleri
Udvalgte artikler *