fbpx

Dansk Sejlunion sætter navne på det smalleste landshold i nyere tid

Inkluder i Newsletter: Ja

Det er tiden på året, hvor Landsholdet udtages til 2024 - der venter et stort sportsår som et OL-år altid har været for sejlsporten, men det er det smalleste Landshold set i mands minde - hvis ikke 'ever' som Sportschefen Thomas Jacobsen sætter ord på.

– Det bliver en begivenhedsrig sommer med masser af mulighed for at opleve verdensklassesejlsport ’lige rundt om hjørnet’. For første gang i mange år bliver OL afviklet i Europa. Vi håber at se rigtig mange danskere på kajen af den olympiske havn i Marseille eller bag skærmen på DR, som sender sejlsport under Legene, siger han og fortsætter ' Er man i Århus-området, bør man også kigge forbi havnen i samme periode. Her sejler verdens dygtigste 29er-sejlere nemlig VM, som de Aarhusianske sejlklubber i regi af Sailing Aarhus har formået at trække til landet. Formentlig vil man her kunne spotte nogle af de helt store talenter, der om få år vil gøre sig gældende på den internationale arena.

Sejlerlandsholdet består altså af seks sejlere i tre bådklasser, én besætning i 49erFX, søskendeparret Johanne og Andrea Schmidt - én besætninge i 49er, Frederik Rask og Jakob Precht, og så de to ILCA duelanter Munch og Rindom.

Vi var nysgerrige og talte med Thomas Jacobsen, om hvorfor flere ikke var udtaget, og til Bådmagasinet udtaler sportschefen 'Det er ganske enkelt på grund af de kriterier som er politiske vedtaget der ligger til grund' - og Thomas Jacobsen kommer os i forkøbet med vores opfølgende spørgsmål - forklaringen ''Er du i Top-10. eller kan du præsterer Top-10 resultater, så er du på...'

Flere klasser skal kvalle
Med et så stort sejlsportsår i horisonten, venter der derfor også en stor opgave for den samlede 2024-trup, som også består af Ungdomslandsholdet samt Udviklingsholdet. Indtil videre er som tidligere nævnt tre klasser udtaget til OL, men ambitionen er fortsat at kvalificere Danmark i flere.

– Der hviler et stort pres på sejlerne og organisationen i forhold til at få kvallet de sidste klasser og dernæst levere i Marseille til sommer. OL er den vigtigste konkurrence i sejlsport, og vi arbejder benhårdt på, at der er danskere repræsenteret i så mange klasser som muligt, så vi kan vise Danmark, hvorfor sejlsport er så fantastisk en sport og gøre nationen stolt,
siger han.

Coronaudskydelsen af OL2020 et år frem har dog haft en negativ indvirkning på planlægningen af kampagnen. Med kun knap tre år til at gennemføre et ellers normalt fireårigt olympisk program, har det selvfølgelig kunne mærkes, påpeger han.

– Generelt bærer 2024-truppen præg af at være en relativ ung elitegruppe, der er i gang med at etablere sig. Derfor er det et landshold, hvor kontinuiteten og OL-satsningen for langt de flestes vedkommende er ny. Men selvom forberedelsesmulighederne har været mere begrænset, end de plejer, er vi optimistiske og klar til sæsonens første konkurrencer lige efter nytår!

Allerede i januar har ILCA 7-gruppen mulighed for at lande en nationsplads under VM i Australien, mens windsurfernes næste chance er ved EM på Lanzarote. Derudover bliver også Last Chance regatta i Hyeres spændende at følge, hvor de sidste pladser fordeles blandt alle klasser.
Udvalgte artikler *