fbpx

Sir Ben Ainslie og hans GBR-team på grund - foils smadret, tvivlsom til start fredag!

Inkluder i Newsletter: Ja

OPDATERET: Det forlyder at Ben Ainslie og hans GBR-team skulle have været på grund - eller ramt noget i vandet, som har beskadiget foils og ror.

Bådmagasinet har været i kontakt med SailGP pressebureau, som dog ikke kan bekræfte andet, end at det britiske team ikke deltager i dagens practice-race, som afvikles her i løbet af eftermiddagen.

Reserve foils
Hvis det 'kun' er gået ud over foils og ror, så findes der heldigvis flere af slagsen - her er en af fordelene ved at samtlige ni både er ens, men hvis båden også er beskadiget, så kan det få konsekvenser for Ben Ainslies deltagelse i Grand Prixet som afvikles fredag lørdag.

Lige nu er den britiske båd taget på land - inde på basen, og 'kørt i hangar'

SailGP oplyser at så snart de har overblikket, vil de komme med en opdatering

...stay tuned.

gbr påland
Den britiske båd tages på land, og er nu kørt ind på basen. Det forlyder båden skulle have ramt 'et-eller-andet' og ødelagt foils og ror. Det har dog ikke været muligt at få dette bekræftet. Foto: Øyvind Bordal

OPDATERET kl. 20:00
På SailGPs website kan vi her til aften læse at det desværre står lige så galt til som vi kunne frygte, og Ben Ainslie rejser selv tvivl om de kan deltage i fredagens sejladser.

Til SailGP udtaler Ainslie: “We were training just outside the racecourse boundary and unfortunately hit an unmarked rock. We sustained a lot of damage to the starboard rudder, daggerboard and rake ram which is obviously critical to sail and control the boat - We are reviewing the damage but looks unlikely we will race tomorrow, which is hugely frustrating, we appreciate all the support from the SailGP Tech Team to retrieve the boat and help us get back on the water as soon as possible.”

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *