fbpx

America’s Cup: American Magic vindere – ETNZ snydt for finalechance

Inkluder i Newsletter: Ja

Søndagens finalesejladser i Vilanova endte overraskende med amerikansk sejr. Ikke overraskende fordi American Magic mangler formatet til at vinde, men overraskende fordi de lå næst sidst efter lørdagens første sejladser. Med serien 2-1-1 søndag endte de alligevel et enkelt point foran favoritterne, Emirates Team New Zealand. Den store finalesejlads (matchrace) mellem netop de to kunne godt have ændret på det, men den blev desværre afblæst på grund af manglende vind.

Triste vejrforhold
Vejrforholdene har i det hele taget været en svøbe i weekendens AC-premiere: Fredag tordenbyger og aflysning, lørdag svag vind på grænsen til aflysning – og søndag ingen finale matchrace.

September 17, 2023. Race Day 3 - Preliminary regatta of the 37 America's Cup in Vilanova i la Geltrú from 14th to 17th September.

Fransk stolthed, britisk ydmygelse
Orient Express, det franske hold, har sejlet totalt 15 dage i AC40, og kom til sejladserne som det suvereænt mest undertippede hold. Meget overraskende førte de efter lørdagens sejladser, og gjorde en stærk figur også søndag. De går hjem med en tredjeplads og har markeret sig som et hold man ikke skal afskrive, selv om de er de nye drenge i klassen. INEOS, det engelske hold anført af Sir Ben Ainslie blev sidst, og det må have gjort ondt på den ærekære brite.

Resultatlisten blev således:
1: American Magic
2: Emirates Team New Zealand
3: Orient Express
4: Luna Rossa
5: Alinghi Red Bull
6: INEOS

For AC-nørderne kan detaljerne i de gennemførte race læses i den udmærkede artikel her 

Næste AC-sejlads ligger kun en måned væk – den skal foregå i Jeddah, Saudi Arabien – man skal være forunderlig etisk tonedøv for at lade sig bruge sportspolitisk på den måde – men det er en diskussion for en anden dag.

Kort nyt

Kære Line, lad nu den nye formand sætte sit nye team

Kort nyt

#588: Ny udgave på vej på gaden - online fra i dag

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *