fbpx

16-årigt spansk surftalent vinder VM i Hvide Sande

Inkluder i Newsletter: Nej
VM, i en ny, fremadstormende surfdisciplin blev i weekenden afsluttet på Jyllands vestkyst.
 
Topatleter fra 14 lande dyster lige nu om at blive verdens bedste i surf-disciplinen wingfoil. Konkurrencen afholdes på udvalgte surfspots i hele verden, og tredjesidste stop på VM-turen var vestjyske Hvide Sande. Her kunne man – altså hele to stævner inden VM-afslutningen i Brasilien – allerde nu kåre spanske Nia Suardiaz som dobbelt verdensmester.
 
Med sine kun 16 år sætter Nia Suardiaz barren højt for den relativt nye vandsportsgren, som også herhjemme vinder mere og mere frem.
 
- Et event som det her giver danske udøvere noget at se op til og forfølge. Samtidig cementerer de internationale events, der er blevet afviklet igennem årene i Hvide Sande, endnu engang, at danske vandsportsforhold har en fortjent plads på verdenskortet, siger Lars Lundlov, direktør i Sport Event Danmark, der sammen med forbund, værtsbyer og andre danske aktører trækker internationale sportevents som GWA Wingfoil World Tour til Danmark.
 
Herrernes VM afgøres først i forbindelse med sæsonens sidste konkurrencer i Brasilien til november.
 
Nia Suardiaz blev nummer et i begge wingfoil-discipliner; freestyle og slalom. GWA Wingfoil World Tour blev afholdt i Hvide Sande som en del af den lokale Waterz-festival.
Hvad er wingfoill?
Wingfoil er en relativt ny vandsport, der kombinerer elementer af kiteboarding og windsurfing - Surferen bruger en håndholdt, oppustelig wing til at udnytte vindens kraft og ’svæve’ over vandet på et foilboard.
VM afvikles i 2023 med stop i blandt andet New Zealand, Brasilien, Spanien og danske Hvide Sande. GWA Wingfoil World Tour afvikles i Danmark i regi af Waterz med støtte fra blandt andre Ringkøbing Skjern Kommune og Sport Event Danmark
 
Foto:
Brian Engblad/John Carter, Ilostawavein79.comUdvalgte artikler *