fbpx

En herlig Camp med fokus på mere end sejlads

Der er mange måder at holde efterårsferie på. Men når man er sejler, er det tid på vandet, de fleste drømmer om at bruge ugen på. Det gjorde sig også gældende for de 115 børn og unge, der i uge 42 var på Oure SejlCamp i det sydfynske. 

Ugen var opdelt i to hold, hvor de første fire dage var for de yngste børn i alderen 9-15, der sejler i Opti C, B og A, mens anden del var for de 13-17-årige, der sejler i Zoom8, Feva, Tera og Laser 4,7. For de yngste børn, var det for de flestes vedkommende første gang, de var afsted uden mor og far. Sejlunderviser på Oure Efterskole og tovholder på Oure SejlCamp Ditte Juul Kristensen var imponeret over de små sejlere. 

”Alle deltagere på vores Camp bor i efterskolens huse, hvor de selv sørger for at komme i seng, stå op, gøre sig klar og sågar gøre rent. Jeg var meget imponeret over de mindste deltagere, som alle klarede det hele selv og stod klar hver dag kl. 7. De nærmest løb afsted til morgenmad, så de kunne blive klar til at komme på vandet. Det siger noget om, hvor selvstændige sejlerbørn er," fortæller Ditte. 

Meget mere end sejlads på programmet
På Oure Sejl Akademi, som efterårsferiens SejlCamp er en del af, er der fokus på meget mere end sejlads. Det handler om at skabe den hele sejler, og det fik de unge på årets SejlCamp at mærke. Alle børn og unge ankom med deres egen jolle, men tilbragte tid med meget andet end den. Både på vand og på land. For Ditte Juul er det vigtigt, at Oure SejlCamp ikke kun handler om den jolle de unge kender og hvor hurtige de kan blive i den. 

”Det handler jo om at skabe et fedt miljø, hvor de her børn og unge synes det er sjovt at sejle. De får masser af tid i deres egen jolle og får trænet deres evner indenfor kapsejlads, men de får også tid i nye bådklasser som DS37, J70 og E-jolle og 29er. Det er vigtigt, at de udvider deres horisont på det område, bliver nysgerrige på nye ting og ser, at der er andre muligheder, når de vokser ud af deres jolle”, lyder det fra Ditte, som i 10 år har stået for Oure SejlCamp. 

Størstedelen af tiden blev tilbragt på Oure Sejl Akademis base på Lundeborg Havn, hvor der også blev holdt skippermøder i klubhuset, spist frokost medbragt af Oure Spisehus og drukket masser af varm kakao. Som noget nyt i år blev der serveret varm mad i klubhuset efter endt sejlads, da flere af de unge sejlere ofte er sultne og kolde efter en dag på vandet. 

Der var også masser af aktiviteter tilbage på skolen i Oure, hvilket Lærke Marie Sørensen, som også er en stor del af Oure SejlCamp, mener er en af campens styrker. 

”At være sejler er at være en del af et kæmpe netværk, så det er vigtigt for os på Oure, at de her børn og unge får skabt nogle gode relationer til hinanden - også på tværs af klubberne - på sådan en uge. Det er der rig mulighed for på havnen, men især når de tilbringer tid sammen i klatrehallen, i svømmehallen osv. De ældste deltagere på vores camp fik også mulighed for at komme til foredrag på Oure Højskole, hvor en tidligere elev, der tog ProSkipper-uddannelsen på Oure, fortalte om sine eventyr i Papua Ny Guinea, hvor han i 11 måneder sejlede rundt som ansvarlig skipper i Stillehavet. Det er virkelig noget, der kan inspirere de unge”, fortæller Lærke Marie Sørensen, som er ny sejl-underviser på Oure Efterskole og derfor deltog i Oure SejlCamp for første gang i år. 

Mere om Oure SejlCamp her

Alt i alt stemmer ovenstående beretning jo ganske godt overens med den artikel, som Bådmagasinet bragte i 547 - den store messeudgave, tilbage i januar 2019 med overskriften: "Vis de unge hele pakken".  I anledningen af denne herlige fortælling, får du lige magasinet i en e-udgave her:

Klik på forsiden og læs løs:

forside547Seneste nyheder

Ainslie og Team GBR i big hit - se video

★ Cruising i rekordfart - på tre ben

Sail GP: GP for Giga Potent


SailGP

Vejrguderne ubarmhjertige – hvor er det ærgerligt...

SailGP

Ainslie og Team GBR i big hit - se video

★ Artikel

★ Cruising i rekordfart - på tre ben

SailGP

Sail GP: GP for Giga Potent

SailGP

Lokale sejlklubber får besøg af de 'store rockstars'

Kapsejlads

Contender: Armbrust skal forsvare titlen på Attersee

SailGP

Nathan Outteridge - back in the game

Tursejlads

Ny rekord for antal gæstesejlere til solskinsøen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?