fbpx

Advarsel! Havvindmølle væltet

Related Articles: Kender du reglerne for sejlads i vindmølleparker?

En af møllerne i Nysted Havvindmøllepark, ud for Lolland væltede onsdag!  

Ørsted, som ejer den snart 20 år gamle havvindmøllepark, har man endnu ikke en forklaring på, hvorfor vindmøllen, med fundament, er væltet. Det skriver Folketidende.dk 

 - Der bliver nu igangsat undersøgelser, som gerne skulle give en forklaring på, hvorfor vindmøllen er væltet, fortæller kommunikationsansvarlig i selskabet Tom Christiansen.

Heldigvis var personalet, som servicerer vindmøllerne, ikke til stede, da vindmøllen væltede, og der oplyses heller ikke om sejlere i nærheden…

Ørsted har informeret Søfartsstyrelsen, som har udsendt varsel til skibe i farvandet om at holde afstand til den væltede mølle. Styrelsen oplyser, at møllen ligger delvist under vandet og ikke er afmærket. Det tilrådes skibsfarten at holde godt klar.

Uden for sæson
Heldigvis er vi lige nu uden for sæsonen, så lystsejlere vil næppe befinde sig i området, men derfor er det jo tankevækkende at det overhovedet kan ske! 

Ørsted ejer helt eller delvis foruden Nysted Havvindmøllepark også havvindmølleparker ved Anholt, Avedøre og Hors Rev. Nysted er den eneste af Ørsteds parker med den fundamentstype, som den væltede vindmølle står på.
Kilde: Folketidende.dk Folketidende.dk Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?