fbpx

BÅD 576: Smugkig i den nye udgave

YES, hvilken fantastisk årstid vi går i møde - som sejler fås det ikke bedre. Det hele kribler, og de første både er allerede på vej i vandet. En ny udgave af Bådmagasinet ser dagens lys, what's not to like ;-)

Som traditionen tro, får du her på udgivelsesdagen, mulighed for lige at smugkigge på udvalgte artikler i #576 - det er kun et udpluk af de 100 sider som det samlede magasin udgør. 

Magasinets abonnenter, som har oprettet deres dertilhørende profil-adgang, har den seneste uges tid kunne læse magasinet online - Du kan, som ny abonnent, starte op på et yderst favorabelt Introtilbud - læs mere her. 

Vær opmærksom på, dit abonnement også giver adgang til PLUS sektionen. Her finder du artikel-arkivet, samt udgaver af magasinet helt tilbage fra 2015. Som abonnent får du også adgang til at handle i det mega store 50-års arkiv, som gemmer på over 11.000 artikler, tilbage fra de glade Sejl & Motor samt BådNyt dage. 

Herunder kan du som tidligere nævnt opleve et udpluk, af de mange dybdegående artikler som findes i Bådmagasinet 576.

BÅD 576:

Som en helt fast del af en forårsudgave, så får du årets bundmalingstest, hvor Torsten Rasmussen har set nærmere på hvide bundmalinger. Er de bedre end deres rygte? Vi har set nærmere på hvordan udvalgte klarede sig gennem sidste sæson.  

573 ishøj

 

I seneste udgave 'ønskede' formanden for Dansk Sejlunion Line Markert sig i et interview, flere kvinder i sejlsport. Noget kunne tyde på dette ønske kan gå i opfyldelse. Camilla Geisler Ritzau, instruktør i KDY sejlerskole har fundet en formel der virker. Læs om den på side 61. 

Vindskift

 

I #575 skrev vi, at Geodatastyrelsen ikke havde svaret på vores spørgsmål. Dette var ikke helt korrekt - det havde Geodatastyrelsen, blot efter magasinets deadline, vi bringer en beklagelse - og svaret på de spørgsmål, som vi havde stillet. Og så får du lige forklaringen, på hvorfor de danske søkort er verdens dyreste..!

Mad om bordVi skriver at fartbegrænsninger kan være svære at finde for lokal-områder, men det gælder for så vidt også alle andre informationer og særregler. Bådmagasinet har et forslag, som faktisk vinder gehør, men kan det lade sig gøre? 

ib kunøe

 

Kapsejlads - en vigtig del af sejlsporten for manges vedkommende - men hvordan får du det bedste ud af indsatsen? Det har vi talt med Xbox's skipper Henrik Jørgensen om. Han giver dig sine bedste tips til planlægningen af en kapsejlads.
ORCA_nydreng_iklassen

 

Den maritime medie-verden gik i 'Breaking', da det blev officielt at Niels Jeppesen, stifteren af X-Yacht gik over til Arcona. Nu er Jeppesen 'back-in-business' og vi har talt med den rutinerede designer.  

300 meter

Mere strøm om bord, flere kabler - og sikret mod hacking? Wau, når talen falder på el sker der virkelig noget - kan du følge med? Vi ser på fremtidens elektroniske infrastruktur

Søsportens Sikkerhedsråd

 
Det er ikke en bådtest, men en ny spændende måde at præsentere alle de både vi får sejlet på redaktionen på. Morten Brandt får jo prøvet lidt af hvert, i forbindelse med European Yacht of the Year. Hvad siger værftet - hvad siger vi, og hvad er det lige præcis vi 'elsker'. En ny måde at læse om nye både på. 

Shopping

 

Den har ryddet forsiden på #576. Ny trend i motorbådsverden. Stor lounge, og så vil du opleve påhængsmotorer på langt større både end tidligere. 

573 julegaver

Hempel er ikke til at komme uden om, når vi taler danske stolte virksomheder i den maritime verden. De har bygget nyt flot domicil langs Helsingør motorvejen. Udefra 'bare' et flot kontor-hus men indefra, et imponerende kontor- forskning og laboratoriebygning, med en indretning, og ikke mindst en trappe der snor sig, som når du blander maling - jo, vi skal love for der er tænkt over tingene...

Frauscher

80 værfter (!) - ja, du læste rigtigt. Hele 80 værfter findes der i Holland. Vi har været på besøg, dog 'kun' hos 8 af disse. Læs om alt, fra supermoderne til klassisk design. 

Lis

 

Intet bådblad uden en omtale af en Hallberg Rassy. Vores kære kollegaer på tyske Yach, har netop kåret mærket, som den mest eftertragtede turbåd - den båd mange drømmer om at tage på langfart i. Vi har været på vandet med deres seneste 50'er. Som Morten Brandt ganske rammende skriver - stor, tung, og spillevende...og glemte vi så lige at nævne, den vandt jo årets titel i European Yacht of the Year. 

576 hallbergrassy 50

  

Rigtig god læselyst...skulle du få lyst til at modtage Bådmagasinet, fast leveret 8 gange om året, kan du bestille dit abonnement her. Du får en 'smagsprøve, de første 3 udgaver for kun 149,- og du binder dig ikke...Dit abonnement giver også adgang til vores PLUS sektion her på sitet, PRØV DET I DAG.

 

 

 

 

 

 
Kort nyt

GC32, Lagos: Sehested & Co. slutter stærkt af

★ Test af motorbåd

★ Test af Bavaria SR36 - her får du et stort cockpit og masser...

Kort nyt

Norge: Kræver billigere brændstof i sommermånederne

Sejlsportsliga

Gyser i Aalborg - KDY vinder DM-ugen i sidste sejlads

★ Teknik

★ Vi har testet Orca - igen

Sejlsportsliga

Den populære J/70er udlånt til Rudkøbing Sejlklub

Kapsejlads

29er EM: Regerende mestre vil kæmpe for det

Kort nyt

Politi skuffet: Alt for mange sejlere tager for let på...

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?