fbpx

Det første race for e-både er rykket nærmere

E1's innovative elektriske foilende racerbåd har ramt vandet for første gang på floden Po, nær San Nazzaro i det nordlige Italien.

- Jeg har ventet på dette øjeblik i næsten tre år! Det er et kæmpe lettelsens suk - at nå hertil, men jeg er også meget stolt af, hvad vi har formået at opnå med den kombinerede indsats fra SeaBird og Victory Marine. At se båden blive søsat og race af sted...det vil være et minde for livet,
sagde norske Sophi Horne fra SeaBird Technologies, der har designet den nærmest flyvende E1-racer i samarbejde med Brunello Acampora og Victory Marine.

RaceBird, som båden hedder, er drevet af et 150 kW Kreisel-batteri og en påhængsmotor produceret af Mercury Racing, hvor båden næsten fra start løftes op på sine foiler ved hjælp af øjeblikkelig acceleration fra den elektriske motor, der yder hvad der svarer til ca. 200 hk

RaceBird-ingeniørerne havde travlt dagen igennem med at foretage test og systemtjek for at vurdere bådens og de forskellige elektriske komponenters ydeevne og pålidelighed med den tidligere motorbådsverdensmester Luca Ferrari bag rattet.

- Indtil videre har RaceBird overgået forventningerne, især med ydeevnen, manøvre- og svingegenskaberne, sagde Rodi Basso, medstifteren (sammen med Alejandro Agag fra Formel E og Extreme E, red.) og administrerende direktør for E1 Series.

- De nuværende data er præcis, hvor vi ønskede, at de skulle være, hvilket hjælper med at fremme et spændende foil mod foil-race tæt på land.

Test-sejladserne vil fortsætte i flere uger, mens det første E1-verdensmesterskab er planlagt til at gå i gang i foråret 2023.

Klik på billede - link til konfigurator på E1 Series website:

e1 virtuelt

FAKTA OM E1
E1 er verdens første elektriske racerbådsmesterskab, der er godkendt af Union Internationale Motonautique (UIM), det internationale styrende organ for motorbåde. Mesterskabet blev etableret for at skabe en spændende, konkurrencedygtig on-water racerplatform baseret på elektriske teknologier for at beskytte og genoprette vores farvande og kystområder.

E1-verdensmesterskabet vil have op til 12 hold og 24 piloter, som kapsejler ud for udvalgte byer på globalt plan. Inden da vil RaceBird blive præsenteret på en rundtur til forskellige lande, når testfasen er overstået.Seneste nyheder

Kapsejlads

Contender: Armbrust skal forsvare titlen på Attersee

SailGP

Nathan Outteridge - back in the game

Tursejlads

Ny rekord for antal gæstesejlere til solskinsøen

Kort nyt

BB10M DM: 21både klar til at dyste om titlen

Kort nyt

Klitmøller klar til DM for livreddere

Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show: Princess med største stand 'ever'

Motor

Video: Ny 45m superyacht brød i brand

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?