fbpx

Årets 100 mil i Limfjorden blev en dramatisk og dyr oplevelse

Årets kapsejlads100 mil i Limfjorden kostede ødelagt grej for flere deltagere - der blev meldt om havarier og en enkelt grundstødning - alt sammen noget der var med til at satte sit præg på årets udgave. 

Det blev en både dramatisk og dyr oplevelse for enkelte af deltagerne i kapsejladsen Limfjorden rundt. De måtte nemlig se de kulørte spilere på bådene blive flænget til ukendelighed, og måtte derfor udgå af sejladsen. 

En enkelt af de deltagende både stødte ligeledes på grund, tæt ved færgelejet ved Limfjordsøen Fur. "Men, ingen om bord på båden kom noget til", fortæller stævneleder Otto G. Jensen fra Struer Sejlklub, der stod som arrangør af kapsejladsen. 

- Det er naturligvis ærgerligt med de ødelagte sejl. Ikke mindst fordi de havarerede både måtte udgå af sejladsen. Men, det er hvad der kan ske, og vi er kun lykkelige for, at ingen blandt mandskaberne kom til skade, siger stævnelederen. 

Godt tyve både stillede til start i kapsejladsen, hvor deltagerne enten sejler single- eller doublehanded. 

Hurtigste singlehand sejler blev Kim Basland, i båden La Femme fra Struer. Kim Basland sejlede den 100 sømil lange bane rundt i Limfjorden på 15 timer og 48 minutter. 

Hurtigste doublehand båd blev Sixtus fra Struer, med skipper Harry Laustsen og gasten Hans Erik Pedersen om bord. De gik i mål efter 14 timer 58 minutters sejlads. Sixtus blev også noteret for bedste tid samlet. 

Set med Struer Sejlklubs briller blev 100 Mil i Fjorden sejlet i perfekt vejr, selv om fredagens regnbyger, fredag, generede de deltagende både. 

- Vinden var stabil det meste af vejen rundt. Vi kunne ikke have ønsket os det bedre, fortæller stævneleder Otto G. Jensen, der fik masser af roser fra deltagerne for et veltilrettelagt arrangement. 

Lidt malurt var der dog i bægeret. Nemlig, at den arrangerende klub gerne havde set flere både på startlinjen. 

 - Vi så gerne, at flere både var med i denne smukke og udfordrende tur rundt i Limfjorden. Men, kapsejladsprogrammet har været tæt pakket de seneste uger, også her i Limfjorden. Vi håber, at vi kan tiltrække flere både til næste års udgave af 100 Mil i Fjorden, slutter Otto G. Jensen. 

foto2 100mil 2
Kim Basland blev hurtigste singlehand sejler i årets udgave af 100 Mil i Fjorden. Her ses han på dækket af båden La Femme fra Struer.   Seneste nyheder

Kapsejlads

Contender: Armbrust skal forsvare titlen på Attersee

SailGP

Nathan Outteridge - back in the game

Tursejlads

Ny rekord for antal gæstesejlere til solskinsøen

Kort nyt

BB10M DM: 21både klar til at dyste om titlen

Kort nyt

Klitmøller klar til DM for livreddere

Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show: Princess med største stand 'ever'

Motor

Video: Ny 45m superyacht brød i brand

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?