fbpx

GC32, Lagos: Sehested & Co. slutter stærkt af

Related Articles: GC32: Hvem kan slå Alinghi ?

Den danske SailGP skipper Nicolai Sehested og hans SailGP team hentede vigtig foil-erfaring i den netop afviklede GC32 Lagos Cup, som blev afviklet i Portugal. 16 sejladser i hele vindspekteret - mest i frisk luft, men på fladt vand, var optimale forhold for de 10 deltagende teams. Selv om der her foiles uden flight-controller  - og altså noget helt andet end i SailGP, så betyder timer på vandet og oppe på foils noget. 

Skræmmende styrke
Vi har stillet spørgsmålet før - 'Hvem kan slå Alinghi' - og vi må nok erkende, at det er der ikke mange der kan. Alinghi er, når skipper Arnaud Psarofaghis er om bord, ganske suveræne, men Sehested & Co. gav dem yderst kvalificeret kamp til stregen. Nu er Alinghi ikke 'bare' et hvilket som helst team. Der er faktisk tale om det Schweiziske udviklingsteam til deres America's Cup satsning - så teamet tæller hele to besætninger i feltet, SUI-8 og SUI-15.

Og for lige som at sætte en tyk streg under kvaliteten, så byttede de to teams rorsmand til dette stævne i Lagos. Normalt er det SUI-8 som er førende, men ved dette stævne her, 'hoppede' Arnaud Psarofaghis over på SUI-15, og så var det altså dem der 'pludselig' vandt. Som arrangørerne tørt konstaterer - kom ikke her og sig at rorsmanden ikke er vigtig...!

Best of the rest - med imponerende slutspurt
De sidste sejladser i serien foregik i ganske pæn luft, så meget at der kun blev sejlet én sejlads på sidstedagen - i går søndag. Og så meget desto mere kan man godt være imponeret over det danske team, som af arrangørerne i deres pressemeddelelse har døbt 'hårdt-vejrs-specialisterne'. Det danske team sluttede ganske enkelt, men yderst krævende - af med tre prikker, i en serie hvor de både have 'mand-over-bord' og svære manøvre.

Det danske team bestod i følge stævne-websitet, udover af Nicolai Sehested af, Tom Johnson, Rasmus Køstner, Julius Hallström, Hans-Christian Rosendahl

GC32 Lagos Cup betragtes som Pre-Worlds der sejles fra den 13. - 17. juli samme sted.

Se highlights fra søndagens sejlads her:


GalleriSeneste nyheder

Kapsejlads

Contender: Armbrust skal forsvare titlen på Attersee

SailGP

Nathan Outteridge - back in the game

Tursejlads

Ny rekord for antal gæstesejlere til solskinsøen

Kort nyt

BB10M DM: 21både klar til at dyste om titlen

Kort nyt

Klitmøller klar til DM for livreddere

Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show: Princess med største stand 'ever'

Motor

Video: Ny 45m superyacht brød i brand

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?