fbpx

Anholt: Ny redningsbåd med vandkanon på fordækket 

Related Articles: Gud forbyde det…, Turister har en nøglerolle i Anholt Havn

Redningsstationen på den meget populære ferieø Anholt, har i denne uge modtaget en ny redningsbåd - og det er ikke 'bare' en redningsbåd. Det er en nybygget båd fra det franske værft Couach - den er både større og sejler hurtigere end den hidtidige redningsbåd på Anholt, og så er den desuden spækket med nyt udstyr og har en vandkanon på fordækket.

Redningsbåden får navnet Jacob Frederiksen – opkaldt efter den mand, der startede redningstjenesten på Anholt, og var den første stationsleder for redningsstationen fra 1878 til 1903.

 - En ny redningsbåd til Anholt betyder, at vi får forbedret vores beredskab med et større fartøj i den centrale del af de indre danske farvande. Anholt ligger lige midt i Kattegat og udgør, sammen med de omkringliggende redningsstationer, et væsentligt element i det beredskab, som skal udføre søredning, pumpehjælp, miljøberedskab og de mange andre opgaver, som vores redningspersonel udfører i alt slags vejr året rundt, siger orlogskaptajn Tim Lillelund, der er chef for Kystredningstjenesten.

Redningsbåden er selvoprettende og har ud over en vandkanon på fordækket også en slæbekrog, FLIR marine termisk kamera samt plads til at udføre førstehjælp i styrehuset. Læg dertil dens størrelse og overdækning, som alt i alt vil betyde, at beredskabet får bedre muligheder for at operere i dårligt vejr.

- Vi er stolte og glade for, at Danmark i dag (den 2. feb., red.) overtager den nye redningsbåd fra det franske værft, og vi glæder os til at tage den i brug. Nu forestår de næste uger en mandskabsoplæring, hvor personale fra det franske værft skal oplære vores redningsfolk på Anholt i at sejle båden og bruge alt det nye udstyr, som er om bord. Jeg tør godt sige, at Anholts redningsfolk, med rette, glæder sig til at få fingrene i den nye båd og det nye udstyr, lyder det fra kystredningstjenestens chef.

Brugen af den nye redningsbåd omfatter træning sammen med de franske værfts folk og dertil forskellige kendskabssejladser og træning i procedurer og tests. 

Det er planen, at den nye båd og mandskab er klar til redningsopgaver allerede i løbet af februar.

Her på redaktionen har vi en del gange op mod sæson-start, modtaget mails fra bekymrede tursejlere, der frygter en brand i en overfyldt Anholt havn - deres nye redningsbåd her, vil være med til at øge sikkerheden - også på dette område.

Anholts nye redningsbåd
 
Længde: 17,50 meter
Bredde: 5,40 meter
Fart: 26 knob
Hovedmaskineri:
2 X 549 KW / 750 HP John Deere
Kilde: Forsvaret

The Ocean Race

The Ocean Race: Sydhavet agter, Atlanten forud

Havne

Bøgeskov Havn - en af mange, melder klar til sejlerne

Kort nyt

Sejlklubben Rødvig Stevns trænede i svømmehallen

Kapsejlads

Overvældende weekend for J/70-sejlerne

The Ocean Race

Voldsomt vejr kostede hovedskade

Kort nyt

Hvem skal drive medlemsrestauranten i Sletten Baadeklub? 

Udvalgte artikler *