fbpx

Tysk sejler med motorstop bugseret i sikkerhed af DSRS Faaborg

Mandag aften kort før klokken 19 rykkede DSRS Faaborg ud til en tysk motorsejler, der havde motorproblemer tre sømil vest for Voderup Klint på Ærø.

- Der var motorproblemer, og meldingen lød på halvanden til to meter høje bølger. Men så slemt var det ikke, for vi kunne sejle med DSRS Rescue Hugin 23 knob vest for Ærø, og det ville vi ikke kunne i så høje bølger, fortæller Steen Riewe Henriksen, der er operations- og uddannelsesleder i DSRS Faaborg, til Fyens Stiftstidende.

Opkaldet om assistance kom fra Forsvarets Operationscenter, Redningscentralen JRCC. SAR Ærø’s båd Erria Rescue af Marstal var nemlig på værft indtil i dag torsdag, og Ærø Redningskorps i Dunkær kaldes kun ud, hvis der er fare for menneskeliv. Så derfor blev der sendt bud efter DSRS Faaborg, som havde 17 sømil ud til den tomastede tyske 6,5 ton motorsejler, der havde fået motorstop. Der var to personer om bord.

Den tyske redningsbåd Werner Kuntze, som var i dansk farvand syd for Broager, var klar til at assistere, hvis bølgehøjden ville hindre DSRS-redningsbåden i at klare opgaven. Det blev der imidlertid ikke brug for.

DSRS Faaborg bugserede den tyske haverist ca. 10 sømil ind til Marstal og fortsatte derefter tilbage til Faaborg med hjemkomst over midnat og knap seks timer på vandet.

Redningsfolkene blev her mødt af gode kolleger, som havde taget varm kaffe med.
Kilder: Fyens.dk, SAR Ærø og DSRS FaaborgGalleri

Kapsejlads

Palby Fyn Cup: Det bliver næppe bedre

Kapsejlads

J/70: Corinthian Worlds til Skovshoved i 2024

America's Cup

Kommentar: Hvad mon straffen er, for at opponere mod...

Kapsejlads

Din ultimative 'guide' til Fyn Rundt

Udvalgte artikler *