fbpx

Fuglekigger opdagede kæntrede båd 

Inkluder i Newsletter: Ja

Tidligere på ugen var et ægteparret Kristensen fra Haarby på Fyn taget ud til Nabben ved Helnæs Bugt for at nyde udsigten. Jørgen Kristensen havde medbragt sin kikkert for at se på fugle og rettede den ud mod bugten.

- Da vi ankom, kredsede der en lille sejlbåd rundt i bugten. De så ud til at have styr på det, men da båden kom længere ud, hvor der var mere vind, væltede den pludselig om på siden, fortæller Jørgen Kristensen til Fyens Stiftstidende.

Han kunne se, at bådens besætning bestod af en enkelt person, som adskillige gange forsøgte at rejse båden op. Til sidst måtte sejleren give op, fortæller Jørgen Kristensen, der fulgte ulykken gennem sin medbragte kikkert.

Alvoren begyndte at gå op for andre tilstedeværende ved Nabben - blandt andre den nødstedte mands datter, der opholdt sig på land. Efter en hurtig rådslagning med hende, slog hun alarm, mens Jørgen Kristensen kørte op til en nærliggende gård, hvor han vidste ejeren havde en speedbåd. Og den nåede faktisk at komme i vandet. I mellemtiden var Beredskab Fyn dog blevet varskoet, og da de var på øvelse i nærheden ud for Brunshuse, var beredskabet først fremme ved den uheldige sejler.

- Vi var så heldige, at vi allerede havde en båd i vandet, da vi var ude og øve vores bådberedskab, siger Kim Renner, indsatsleder ved Beredskab Fyn til den fynske avis.

Da den nødstedte mand blev reddet i land, holdt en ambulance klar til at tilse ham, og han slap fra kæntringen uden alvorlige mén. Beredskabet bjærgede sejljollen.

 

 

SailGP

Kan Sehested & Co. rejse sig?

Kapsejlads

X-Yachts samler endnu en gang alle 'stjernerne' i Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: Flot flot start på årets finalestævne - se stort...

Kapsejlads

Hveen Rundt 'by night': Klassiker i fantastisk efterårsvejr -...

Kort nyt

Ny udstilling: Små skibe - store fortællinger

Kapsejlads

Star VM: Ramt af to dages vindstille..!

Kapsejlads

WWMRT: Se finalerne fra 'roof-top' terrasse

Tursejlads

Skærgården: Forbud mod ankring i naturhavne kan være på vej -...

Kort nyt

Delfinen Lucas som en påmindelse om at passe på naturen

★ Artikel

★ Masser af sjov og aktiviteter i Roskilde Sejlklub

Udvalgte artikler *