fbpx

Silverrudder: Start i sommerbrise – Jan Hansen grundstødt

Inkluder i Newsletter: Nej

Sommersolen skinner her midt i september måned, mens hundredevis af singlehandsejlere krydser ud Svendborg Sund i en lun brise. Det er den mest fredelige start i mange år, selv om der traditionen tro står en del både på grund i det lavvandede farvand. Kryds i medstrøm i et tæt felt, i et smalt sund er ikke en let øvelse, når man er helt alene om bord. Og kommer man ikke løs på egen hånd, er det forbi med racet for denne gang. Den skæbne overgik endda Jan Hansen, rekordholder i racet og en landets mest erfarne shorthandedsejlere.

img 7820

Trimaran væltede
Andre kom galt afsted allerede inden start. En 24 fods trimaran på vej til Silverrudder væltede ud for Assens torsdag. De to sejlere blev hurtigt samlet op af Dansk Søredningsselskab. Det lykkedes dem, sammen med besætningen, at rette båden op igen, og de kunne fortsætte uden skader.
Langt de fleste er dog kommet fint afsted. Langs vandet står tilskuere og ser på, og foran venter en lang dag og en endnu længere nat – og en dag igen, for dem der sejler de mest almindelige turbåde.

377109810 689161299406681 3968205299535338872 n

Se Jan Hansens foredrag
Jan Hansen holdt et meget velbesøgt foredrag onsdag her i Svendborg, hvor han gennemgik de vigtigste ting at passe på, når man skal sejle singlehanded. Ca 200 sejlere var tilstede – hvis du ikke var der, kan du selv se det her.


Kort nyt

Kære Line, lad nu den nye formand sætte sit nye team

Kort nyt

#588: Ny udgave på vej på gaden - online fra i dag

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *