fbpx

Gode råd at hente, hvis du ejer et gammelt træskib

Inkluder i Newsletter: Ja

Hvad stiller man egentlig op, hvis man pludselig er kommet til at købe et knap 125 år gammelt træskib og tænker, at det både skal være en attraktion og et aktiv for det lokale maritime liv?

Det har Træskibsforeningen Faaborg et godt svar på. De driver i dag den Faaborg-byggede galease "Haabet", som har 180 medlemmer. Og der er blevet lagt så stort et arbejde i at komme så langt, at Søfartsstyrelsens har godkendt det smukke skib til at sejle med passagerer og her i jubilæumsåret udgives nu bogen "Troen, Haabet og Kærligheden," som beskriver projektet med at bevare et historisk træskib fra idé til færdig drift. "En håndbog, en guide, en fortælling, en historie" – når det skal siges kort.

Tilbage i 2015 satte iværksætteren og nyslået pensionist Jan Valbak handling bag sin idé om at sende turister på øhop på en gammel skonnert. Han erhvervede i samarbejde med andre faaborgensere den 125 år gammel fiskekvase, som tilbage i 1898 blev bygget på Rasmus Møllers Skibsværft i Faaborg.

Og så begyndte et større arbejde med at istandsætte Faaborg Havns nye skib, der var kommet tilbage til byen. Heldigvis har flere lokale indbyggere været interesseret i at være med og en af dem er forfatteren bag bogen, kommunikationsmanden Michael Ruby, 67 år.

Han blev shanghajet af sin nabo, da han for tre år siden flyttede til Faaborg fra Thy for at komme lidt tættere på sine børn i København. På gaden ud for boligen mødte han sin nabo, Eric Egebjerg Jensen, der stod i blåt arbejdstøj med en rørtang i hånden. Michael spurgte, hvad han lavede. "Jeg skal på Haabet og arbejde, og det skal du også," svarede Eric. Sådan blev det, og mange andre lokale har gennem se seneste år bidraget til at projektet lykkedes.

“Troen, Haabet og Kærligheden” udkom den 9. september 2023. Bogen koster 299 kr.
Kilder: Ugeavisen Faaborg og traeskibsforeningenfaaborg.dk

 

 

 


Galleri

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *